Patentit

Valutecin läheinen yhteistyö kansainvälisesti johtavien ruotsalaisten ja suomalaisten tutkijoiden kanssa on vuosien varrella tuottanut useita uraauurtavia innovaatioita. Pohjoismainen sahatekniikka kulkee kehityksen kärjessä. Etunamme on ollut toiminta yksillä maailman vaativimmista kotimarkkinoista. Se on luonut meille hyvän pohjan viime vuosien kansainväliselle menestykselle. Valutecille tämä on tuonut useita tärkeitä patentteja, muun muassa edistyneistä ohjaus- ja kuivausperiaatteista älykkäisiin teknisiin ratkaisuihin.

Muutamia esimerkkejä Valutecin patenteista:

Puhallinmoottoreiden ilmajäähdytys

Kuivauskamarin puhaltimen käyttömoottorin jäähdytysmenetelmä ja -laite. Puhallinmoottori rakennetaan sisään ja varustetaan paineistetulla jäähdytysilmalla. Jäähdytysilma otetaan ulkopuolelta.

Mukautuva lämpötilan pudotukseen perustuva ohjaus

Mukautuva ohjausmalli sahatavaran kuivaamiseen suurella kapasiteetilla, joka jatkuvasti tunnistaa, kuinka paljon vettä puutavarasta höyrystyy ja säätää kuivaamon ilmaa ylläpitääkseen pääpiirteissään tasaista kuivausnopeutta.

OTC, Optimized Two-stage Continuous

Puutavaran kuivaus kaksikanavakuivaamossa, jossa ilma kiertää puutavaran siirtosuuntaan ensimmäisellä vyöhykkeellä ja toisella vyöhykkeellä puutavaran siirtosuuntaa vasten. Tämä parantaa kuivattavan puutavaran kuivauslaatua kuivausajan pysyessä samana tai vaihtoehtoisesti lyhentää kuivausaikaa kuivauslaadun pysyessä samana. Lisäksi ilmanlaatua on mahdollista ohjata paremmin.

Puutavarakuivaamojen ja asiantuntijajärjestelmien tehon optimointi

Kuivausprosessin optimointi materiaalin ominaisuuksista sekä kuivauslaitoksen suorituskyvystä riippuen. Mahdollisuus optimoida kapasiteetti suhteessa varusteiden ominaisuuksiin ja haluttuun laadulliseen lopputulokseen.

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa