Lisäpalvelut

Valutec tarjoaa kuivaamon käyttöön useita lisäpalveluja. Niillä saadaan sekä energiatehokkaampi tuotanto että maksimoidaan lopputuotteen laatu. Ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisäpalveluista yksityiskohtaisemmin.

Lämmön talteenotto

Ilmasta ilmaan
Valutecin lämmön talteenottolaitteisto on vastavirtaperiaatteella toimiva ilmasta ilmaan siirtävä lämmönvaihdin, joka ottaa energiaa poistoilmasta ja lämmittää sillä tuloilmaa. Energian talteenotto normaaleilla lämpötila-alueilla on kanavakuivaamoissa noin 15-20 %. Rakenne on kompakti ja periaatteessa huoltoa tarvitsematon. Tyhjennyspuhallin sijoitetaan lämmönvaihtimen yhteyteen ja ilmamäärästä riippuen vakiona on saatavana kaksi eri kokoa.

Ilmasta nesteeseen
Valutecin lämmön talteenottolaitteistossa ilmasta nesteeseen siirtävä lämmönvaihdin ottaa lämmön talteen poistoilmasta ja lämmittää sillä tuloilmaa. Poistoilma kulkee poistoilmapatterin kautta, jossa poistoilman lämpö otetaan talteen ja siirretään lämmitettyyn glykolipiiriin, josta se pumpataan kuivaamon tuloilmaa lämmittävään tuloilmavaraajaan. Rakenne on kompakti, valmistettu kokonaan ruostumattomasta materiaalista ja periaatteessa täysin huoltoa tarvitsematon. Tyhjennyspuhallin sijoitetaan lämmönvaihtimen yhteyteen. Energian talteenotto normaaleissa lämpötilaolosuhteissa on kanavakuivaamoissa noin 15-20 % ja kamarikuivaamoissa noin 8-15 % maantieteellisestä sijainnista ja kuivattavista tuotteista riippuen. Pumppaamalla talteen otettua energiaa muille sähkölaitteille talteenottoaste paranee merkittävästi. Muita laitteita voivat olla muiden kuivaamojen tuloilma tai tilojen lämmitys ja maalämpö.

Painoraamit

Painoraamit varmistavat päällimmäisen puutavarakerroksen minimaalisen muodonmuutoksen. Kestävä ohjaimin varustettu ruostumaton kuormituskehys mahdollistaa kiinteästi asennetut sylinterit ja täysin vinoon säädettävän kehyksen ilman lukitusriskiä. Kuormitus jopa 2 tonnia pakettia kohti. Ruostumattomat männänvarret Viton-tiivisteillä ja ruostumattomilla putkilla, mukaan lukien liitännät. Saatavana myös jo valmiisiin kuivaamoihin asennettavana saksimallina.

Kostutus

Kostutusjärjestelmä minimoi halkeilun, säätelee kosteuden hajontaa ja takaa kohtuulliset tasatut kosteusgradientit.

Korkeapaineella toimiva lämminvesikostutus (HTVVB)
Lämmin vesi paineistetaan ja suihkutetaan erillisten suutinten kautta korkeapaineella. Korkeampi veden lämpötila helpottaa vesipisaroiden höyrystymistä, mikä kosteuttaa kierrätysilman tehokkaasti.

Höyrykostutus (relax-prosessi)
Järjestelmä käyttää höyryä säätelemään kuivaamon ilmaa lämmityksen ja tasaantumisen aikana. Höyry mahdollistaa puutavaran pinnoille lauhtuessaan erittäin nopean lämpiämisen.

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa