Kanavakuivaamo FB 2-vaiheinen

Valutecin 2-vaihekanavat on kehitetty erityisesti lauta- ja sydänsahatavaralle, joiden kapasiteetti on enintään 90 000 m3 ja loppukosteus 12-18%.

Valutecin 2-vaiheiset kanavakuivaamot on suunniteltu erityisesti sivulaudan ja keskitavaran tuotantoon, mikä mahdollistaa jopa 90 000 m3:n vuotuisen kapasiteetin ja noin 12–18 prosentin tavoitekosteuden. Tätä kuivaamotyyppiä kutsutaan myös lyhenteellä FB (feedback). 1-vaiheiseen kanavakuivaamoon verrattuna 2-vaiheinen kuivaamo on jaettu kahteen erilliseen vyöhykkeeseen, joissa kuivausta säädetään erikseen kunkin vyöhykkeen osalta. 2-vaiheisen kanavakuivaamon kuivauslaatu on parempi ja kapasiteetti suurempi kuin 1-vaiheisen kanavakuivaamon. 

Ensimmäinen vaihe toimii ikään kuin lyhyempänä 1-vaiheisena kuivaamona. Käytännössä se tarkoittaa, että sisäänsyötössä ilma kostutetaan nopeammin, mikä vähentää pintakuivumista ja siten myös kuivumishalkeamien syntymisen riskiä. Toinen vaihe toimii tasaantumisvyöhykkeenä, joka vähentää kosteuden hajontaa. Kuivaamotyyppi voidaan myös varustaa lämmön talteenottojärjestelmällä. 

Toimintaperiaate

Puutavara kuivataan kuljettamalla se kahdella erillisellä vyöhykkeellä varustetun kuivauskanavan eri kuivausolosuhteiden läpi. Puutavara syötetään vaunuihin ja kuljetetaan kuljettimella kuivaamon sisäänsyöttöön. Täysautomaattinen syöttöjärjestelmä kuljettaa puutavaran kuivaamon läpi poistopäähän. Molempien vyöhykkeiden aksiaalipuhaltimet puhaltavat kiertoilmaa lämpöpatterien kautta puutavaran lomitse. Ensimmäisellä vyöhykkeellä ilma puhalletaan syöttösuuntaa vastaan ja toisella vyöhykkeellä puutavaran syöttösuuntaan.

Lataukset

Referenssit

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa