Uutiset

1 200 myytyä Valmatics 4.0 -järjestelmää

Valmatics 4.0 -ohjausjärjestelmä on nopeasti vakiintunut sahoille ympäri maailman sen jälkeen, kun se lanseerattiin vuonna 2019. Tähän mennessä on myyty yli 1 200 järjestelmää.
– Muun muassa monet suuret konsernit ovat päättäneet käyttää Valmatics 4.0:aa kaikissa puutavarakuivaamoissa – tällä on suora ja merkittävä vaikutus. Yhä useampi näkee 4.0:aan siirtymisen hyödyt, Valutecin Sähkö- ja automaatiopäällikkö Markku Hirvelä sanoo.

Pohjoismaiset sahat ovat päivittäneet Valmatics 4.0:aan nopeimmin. Monet ovat tunnettuja konserneja: Setra, Vida, Moelven, Bergene Holm, G3, Södra, UPM, Stora Enso, Westas Group, Junnikkala, Pfeifer Group (omistaa Pölkyn), Keitele Group, Metsä Fibre, Versowood ja HASA Group.

Useimmissa tapauksissa päätös perustuu kokonaisuuteen. Saman ohjauksen käyttäminen koko kuivaamokalustossa helpottaa käyttöä, ja automatisoitu kuivausprosessi lyhentää työhön kuluvaa aikaa. Tärkeä syy on myös se, että se soveltuu hyvin integroitavaksi tuotantoketjun muihin järjestelmiin.

– Kehitys kulkee kohti entistä yhtenäisempää prosessia, jossa ketjun eri osat jakavat tietoa keskenään. Silloin myös näiden toimintojen merkitys kasvaa, Markku selvittää.

Ulkoiset tekijät, kuten korkeat energian hinnat, ovat myös osaltaan nopeuttaneet siirtymää. Valutec on muun muassa vastannut energiamarkkinoiden entistä epävarmempaan tilanteeseen kehittämällä toimintoja, joilla kuivaus optimoidaan sähkömarkkinoiden niin sanottuja spot-hintoja vasten.

– Meillä on myös toimintoja kattilan kanssa suoritettavan yhteistoiminnan optimoimiseksi, mikä yhdessä energian, kapasiteetin ja laadun optimoinnin kanssa muodostaa todella hyvän kokonaisuuden. Jatkamme järjestelmän kehittämistä tiiviissä yhteistyössä sahojen kanssa, Markku kertoo.

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa