Uutiset

Antoisia sahapäiviä Hämeenlinnassa

Marraskuun alussa Valutec osallistui Sahateollisuuspäiville Hämeenlinnassa. Suuri osa suomalaisesta sahateollisuudesta osallistui tapahtumaan, jonka pääteemana oli häiriötön toiminta. Valutecille ohjausjärjestelmäkysymykset olivat erityisen ajankohtaisia.

– Kyse oli varsinkin energia-asioista, joissa Valmatics 4.0:n mahdollisuus optimoida sähkön spot-hintojen suhteen oli erityisen mielenkiintoinen. Vaikka monilla sahoilla on kiinteät sopimukset, joihin ei juuri nyt ole vaikutusta, sopimukset uusitaan jossain vaiheessa, sanoo Valutecin paikallisjohtaja Mikko Pitkänen.  

– Tämän toiminnon myötä päätös tulee osittain uuteen valoon, koska tarjoamme tehokkaan tavan hallita hintahuippuja. On selvää, että se on haaste, koska olemme kuulleet, että useat sahat ovat suunnitelleet ohjata tuotantonsa öihin, jolloin sähkön hinta on yleensä alhaisempi.

Myös markkinatilanne oli tietysti kuuma keskustelunaihe. Muutaman hyvän vuoden jälkeen hinnat ovat kääntyneet laskuun. Talouden tilanteella, jossa korkea inflaatio ja energian hinnat ohjaavat kehitystä, on myös selvä vaikutus sahojen järkeilyyn. Kehitys on johtanut siihen, että talonrakentaminen on hidastunut voimakkaasti, mikä puolestaan vaikuttaa sahoihin.

– Tässä on ollut pari erittäin intensiivistä vuotta, ja on luonnollista, että siihen tulee vastavaikutus. Kehityksestä on tietenkin huolta , mutta samalla on myös suuri tahtotila käsitellä tilannetta parhaalla mahdollisella tavalla pysyäkseen vahvana, kun markkinat kääntyvät jälleen nousuun.

Jaa Facebookissa