Uutiset

Arvokkaita kohtaamisia Lignassa

Valutec oli toukokuussa tuttuun tapaan näytteilleasettajana Hannoverissa Ligna-messuilla, jotka ovat maailman suurimmat sahateollisuusmessut. Yrityksen kokemus oli, että vaikka kävijöitä oli tänä vuonna hieman aiempaa vähemmän, messut tarjosivat lukuisia arvokkaita kohtaamisia.

– Meille on aina arvokasta saada tavata ihmisiä sahoilta. Se on hyvä tilaisuus nostaa katse laajemmalle ja saada sysäyksiä uusille ajatuksille, sanoo Juha Pöylijoki, Valutecin varaosavastaava.

Juha osallistui nyt ensimmäistä kertaa Ligna-messuille.

– Messut ovat uskomattoman suuret, ja oli myös todella jännittävää saada tavata asiakkaita niin Suomesta kuin muualta maailmasta. Koen myös, että oli hyvä saada tavata sekä käyttäjiä että johtoryhmäläisiä, aivan kuten me Valutecilla haluamme. Molempia näkökulmia tarvitaan todella hyvän kuivauslaadun tuottamiseksi.

Megatrendit automaatio ja kestävä siirtymä olivat Ligna-messujen kaksi painopistealuetta. On täysin selvää, että ratkaisut, jotka voivat auttaa sahoja ottamaan askeleita eteenpäin, herättävät suurta kiinnostusta, mutta näiden ratkaisujen täytyy olla samalla myös konkreettisia ja liiketaloudellisesti järkeviä.

– Analyysimme mukaan sekä automaatioon että kestävyyteen liittyvien hyötyjen täytyy olla helposti käytettävissä ja integroitavissa sahan muihin prosesseihin. Lisäksi niiden tulee ennen kaikkea parantaa laatua, ehdoton vähimmäistaso on, että juuri tästä tekijästä niissä ei saa koskaan tinkiä, Juha sanoo ja jatkaa:

– Tähän ajattelutapaan perustuu esimerkiksi optimointi, jota tarjoamme Valmatics 4.0:ssa, eli se, että kaikki parametrit täytyy pystyä optimoimaan samanaikaisesti. Sama pätee myös sahaan, joka investoi kestävästi, se haluaa samaan aikaan sekä tehdä hyvän kaupan että kehittää kuivaamon työympäristöä.

Valutecin viime aikoina lanseeraamia ratkaisuja ovat muun muassa entistä tehokkaammat sähkömoottorit, jotka pienentävät energiakustannuksia ja tarjoavat huomattavasti pidemmän käyttöiän.

Asiakkaiden puolelta kävi selvästi ilmi, että Valutecin menestys TC-kanavakuivaamojen lanseerauksessa Pohjois-Amerikassa on saanut vastakaikua ympäri toimialaa. Valutec on tähän mennessä ottanut käyttöön kahdeksan TC-kanavakuivaamoa Kanadassa ja Yhdysvalloissa.

– Kiinnostus meitä kohtaan oli messuilla suurta eri puolilla Pohjois-Amerikkaa toimivien toimijoiden keskuudessa. Aloittaessamme kuusi vuotta sitten Pohjois-Amerikassa olimme valmistautuneet pitkän aikavälin sitoutumiseen, ja sellainen siitä on myös tullut. Tämä on joustava kuivaamotyyppi, joka sopii oikeastaan koko maailman markkinoille, ja näemme, että sillä on myös jatkossa suuri potentiaali sekä Pohjois-Amerikassa että Euroopassa, markkinointipäällikkö Eric Johansson kertoo.

Ligna-messut houkuttelivat tänä vuonna 1 300 näytteilleasettajaa 50 maasta. 15.–19. toukokuuta järjestetyillä messuilla vieraili varhaisen arvion mukaan noin 80 000 kävijää.

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa