Uutiset

Aurinko paistaa sahoille kysynnän noustessa

Sahateollisuudessa eletään nyt lähes ennennäkemätöntä huippusuhdannetta. Kysyntä on ampaissut ylöspäin tilanteessa, jossa puusta rakentamisen buumi, ennätyksellisen alhaiset puutavaran hinnat Keski-Euroopassa, pandemia ja aiempi huoli kaupanesteistä ovat synnyttäneet suuren auringon maailmanmarkkinoille. Auringonpaisteen jälkeen tulee kuitenkin sade tai ainakin hieman pilvistä, sillä kesän jälkeen tulee olemaan pulaa useantyyppisestä puutavarasta.

Markkinatilanteen takia fokus on nyt kapasiteetissa, ja siinä me Valutecilla haluamme tarjota tukea sekä nyt että tulevaisuudessa. Varmistamme kapasiteetin laatua vaarantamatta, mikä on pitkällä aikavälillä yksi kannattavan puunkuivauksen tärkeimmistä parametreista.

Nykytilanteesta katsottuna haluaisin korostaa jälkimarkkinoiden tarjontaamme ja varaosien saatavuutta. Vuoden mittaan olemme tukeneet käyttäjiä ja tuotantopäälliköitä kuivaamojen kunnossapidon suunnittelussa. Tämä on luultavasti ehkäissyt tuotantokatkoksia, jotka ovat nykytilanteessa ei-toivottuja.

Samalla on tärkeää pitää mielessä pitkän tähtäimen tarpeet. Yhtenä näistä haluaisin painottaa jatkuvaa osaamisen hankkimista. Siihen tarttuminen voi tuntua raskaalta, kun kaikki toiminnot ovat täydessä vauhdissa, mutta Valmatics 4.0 -ohjausjärjestelmämme kaikkien ominaisuuksien opettelu on aina hyvä sijoitus tulevaisuuteen.

Ensimmäinen vuosipuolisko on ollut hyvä myös meillä Valutecilla. TC-kanavakuivaamomme saavat yhä enemmän jalansijaa, ja uusia kauppoja on tuloillaan Pohjois-Amerikassa tehdyn läpimurron seurauksena. Erityisen ilahduttavaa meistä on se, että Pleasant River, joka avasi uusia uria investoidessaan ensimmäisenä Pohjois-Amerikassa TC-kanavakuivaamoihin, päätti hankkia meiltä jälleen yhden TC-kanavakuivaamon.

Palaavat asiakkaat ovat meille parasta kiitosta työstämme. Ne osoittavat, että pidämme lupauksemme alusta loppuun asti – ja että puutavarakuivaamomme ja ohjausjärjestelmämme ovat viisas investointi. 

Me Valutecilla haluamme toivottaa kaikille teille oikein hyvää kesää ja auringonpaistetta myös loma-aikaan! Toivon, että kesä tarjoaa myös tilaisuuden palautumiseen. Elokuussa on nimittäin jälleen täysi vauhti päällä ja odotamme innolla hyvän yhteistyön jatkamista kaikkien teidän kanssanne.

Parhain kesäterveisin

Mikko Pitkänen

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa