Uutiset

Derome kasvattaa kapasiteettiaan Valutecin kuivaamoilla

Maailman puutuotemarkkinoilla on korkea paine ja kasvu jatkuu vahvana. Kasvavien tarpeiden tyydyttämiseksi puuteollisuusyritys Derome sijoittaa 30 miljoonaa euroa tuotantokapasiteetin lisäämiseen. Investointiohjelman ensimmäinen vaihe koostuu kahdesta Valutecin kuivaamosta.

- Uudet kuivaamot ovat ensimmäinen askel investointiohjelmassa, jossa lopulta kasvatamme tuotannon yli 500 000 kuutiometriin vuodessa Deromessa. Asiakkaamme ja heidän liiketoimintansa kasvavat, ja teemme nyt suuria investointeja voidaksemme turvata puutavaran saatavuuden tulevina vuosina. Se hyödyttää asiakkaita samalla, kun se takaa työntekijöillemme pitkäaikaiset työpaikat Deromessa, kertoo Derome Timberin toimitusjohtaja Gunnar Jakobsson.

- Tuntuu jännittävältä ja mielenkiintoiselta olla osa Deromen investointia. Derome on innostunut asiakas, jolla on progressiivinen tulevaisuuden suunnitelma, ja odotan hyvää yhteistyötä, sanoo Valutecin Mikko Pitkänen.

Derome investoi FB-tyyppisiin kanavakuivaamoihin. Ne rakennetaan ruostumattomasta teräksestä ja niiden vuotuinen kapasiteetti on noin 110 000 m3 / kuivaamo. Kuivaamot on varustettu painoraameilla muodonmuutosten minimoimisiksi, ja Valutecin lämmöntalteenottojärjestelmällä. Toimitus sisältää myös Valmatics 4.0 -ohjausjärjestelmän.

- Meillä on hyvä kokemus aikaisemmasta yhteistyöstä Valutecin kanssa. Tietenkin tämä otettiin huomioon, kun arvioimme ja valitsimme kuivaamotoimittajan, kertoo Deromen kehitysjohtaja Per Andersson.

Ohjausjärjestelmien päivitys kuivaamoille

Investoinnin yhteydessä Derome päivittää kaikki puunkuivaamoiden ohjausjärjestelmät Valmatics 4.0: ksi, yhteensä on 21 ohjausjärjestelmää. Valmatics 4.0 on ainoa puunkuivauksen ohjausjärjestelmä, joka yhdistää simulaattoritekniikan mukautuvaan ohjaukseen ja mahdollistaa kapasiteetin, laadun ja energiankulutuksen optimoinnin samanaikaisesti.

Uusien kuivaamoiden asennus ja ohjausjärjestelmien päivitys alkavat syksyllä.

- On kunnia, että voimme jatkaa toimituksia Deromelle. Minusta se on hieno kiitos yhteistyöstämme ja odotamme innolla projektin aloittamista, sanoo Valutecin Mikko Pitkänen

Lataukset

Kanavakuivaamot

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa