Uutiset

Ensimmäinen TC-kanavakuivaamo nyt Venäjällä!

"Yrityksen intohimo innovatiivista teknologiaa kohtaan ja vakuuttavat referenssitoimitukset vaikuttivat päätökseen kokeilla viimeisintä kanavakuivausteknologiaa sahatavaran kuivaamisessa. Tuloksia hyödynnetään tulevaisuudessa, kun teemme päätöksiä sahalaitoksen tulevien laajennuksien kuivaamojen tyypeistä ja malleista", sanoo Ruslan Semenyuk, Luzales-yhtiön kaupallinen johtaja.

Toimitukseen kuuluu yksi kuusivaiheinen TC-kanavakuivaamo, jota Luzales tulee käyttämään sivulaudan kuivaamisessa. Lyhenne "TC" tarkoittaa poikittaiskiertoa. TC-kanavakuivaamossa puutavara syötetään pituussuunnassa vyöhykkeiden läpi ja ilma puhalletaan poikittaissuunnassa kuivauskanavaan nähden. Kuivausolosuhteet voidaan näin säätää erikseen eri vyöhykkeille kamarikuivauksen ihanneolosuhteita läheisesti muistuttavan ohjelman mukaisesti.
Kuivaamo tarjoaa siten täydellisen joustavan kuivausprosessin: sen avulla voi kuivata eri paksuista ja levyistä puutavaraa sen kosteustasosta riippumatta halkeilun vaaran ollessa aiempaa alhaisempi. Vuotuinen kapasiteetti voi ylittää 70 000 m3 tavoitekosteuden ollessa 12–18 %.

"Monet tekijät vaikuttivat kuivaamon mallin ja valmistajan valintaan. Tärkeimpiä näistä olivat seuraavat: valmistajan on oltava tunnettu, valittavan tyypin kaltaisia laitteistoja on oltava käytössä Venäjällä, sekä se, että käytettävissä on oltava palautetta ja suosituksia niitä käyttäviltä yrityksiltä. Suoritetun asiantuntija-arvioinnin seurauksena yhtiön johto suoritti valinnan Valutecin TC-sarjan kanavakuivaamon hyväksi", kertoo Ruslan Semenyuk.
Luzales LLC on yksi Komin tasavallan johtavista sahateollisuusyrityksistä. Sen kapasiteetti mahdollistaa vuotuisen 300 000 m3:n mänty- ja kuusisahatavaran tuotannon, mikä tekee siitä yhden Valutecin tärkeimmistä asiakkaista.

Valutec laajentaa toimintaansa venäläisen sahateollisuuden suuntaan: Venäjän ensimmäinen TC-kanavakuivaamo toimitetaan Luzalesille jo tämän vuoden syyskuussa. 

Lataukset

Kanavakuivaamot 2018

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa