Uutiset

Hasslacher investoi ensimmäisenä Itävallassa TC-kanavakuivaamoihin

Yksi maailman johtavia liimapuun ja ristiinliimatun puun (CLT) tuottajia, HASSLACHER Group, investoi Valutecin TC-kanavakuivaamoihin. Tämä tarkoittaa, että tunnetusta puuteollisuuskonsernista tulee Itävallassa ensimmäinen kuivausta mullistavan puutavarakuivaamon käyttäjä. Kyseessä on myös arvokas tilaus Valutecille, joka vahvistaa asemaansa maailman johtavana kanavakuivaamotekniikan asiantuntijana.

 

”Haluamme lisätä kuivauskapasiteettia sahalaitoksissamme Predingissä ja Sachsenburgissa, ja tulimme siihen tulokseen, että TC-kuivaamot ovat meille oikea valinta. Tällaisissa kuivaamoissa yhdistyvät suuri kapasiteetti ja joustavuus laadusta tinkimättä”, sanoo HASSLACHER Groupin tekninen johtaja Michael Fercher. Konsernilla on seitsemän sahalaitosta kolmessa maassa.

Investointi TC-kanavakuivaamoihin on kolmas tilaus, mikä osoittaa, että Valutec on ansainnut perheyhtiö HASSLACHER Groupin luottamuksen.
”Olemme äärimmäisen iloisia ja ylpeitä siitä, että HASSLACHER NORICA TIMBER on Itävallan ensimmäinen TC-kuivaamoihin investoinut yritys. Heille tärkeintä on laatu, aivan kuten meillekin, ja heillä on myös erittäin hyvä maine sahateollisuudessa”, sanoo Valutecin paikallisjohtaja Mikko Pitkänen.

Viisi vuotta sitten HASSLACHER Groupista tuli Itävallan ensimmäinen Valutecin OTC-kanavakuivaamotekniikkaa hyödyntävä yhtiö, kun se investoi Sachsenburgin sahallaan kahteen OTC-kanavakuivaamoon. Seuraavana vuonna sahalle tilattiin vielä toinen samantyyppinen kanavakuivaamo.

”Meitä kiinnostaa Valutecin kanavakuivaamotekniikka. Se on kapasiteetin näkökulmasta ensiluokkaista. Tekniikan ansiosta kuivattu puutavara on laadukasta ja materiaalin käsittelyä on vähemmän verrattuna perinteisiin kamarikuivaamoihin. Samalla kuivaamon jatkuvatoimisuus on kevyempää kattilalle”, Fercher kertoo.

Selkeä trendi
Investoidessaan TC-kuivaamoihin HASSLACHER Group toimii sahateollisuudessa vallitsevan selkeän trendin mukaisesti. Kuluneen vuoden aikana Valutecin uuden sukupolven TC-kuivaamoja on myyty sahalaitoksille eri puolilla maailmaa, ja yhtiö on laajentunut uusille markkinoille.
”Teknisen kehityksen takana on tuhansia tuotekehitystunteja, joiden aikana olemme tutkineet, arvioineet, testanneet ja keksineet uusia asioita kaikissa sentyyppisen kuivaamon osissa, jota käytettiin ensimmäisessä muodossaan jo vuonna 1927”, Pitkänen sanoo.

HASSLACHER Groupille toimitettavissa TC-kanavakuivaamoissa on kahdeksan kuivausvaihetta, ja niitä käytetään pelkästään sivulautojen kuivaamiseen. Vuotuinen maksimikapasiteetti on noin 75 000 kuutiometriä kuivaamoa kohden. Kuivaamot rakennetaan ruostumattomasta teräksestä ja varustetaan rimakuorman ylimpien kerroksien vääntymistä minimoivilla painoraameilla sekä lämmön talteenottojärjestelmällä ja Valmatics 4.0 -ohjausjärjestelmällä.

Investoinnin yhteydessä kaksi Predingissä sijaitsevaa kamarikuivaamoa päivitetään Valmatics 4.0:lla. Tämä on puutavaran kuivaukseen tarkoitettu ainoa ohjausjärjestelmä, jossa yhdistyvät simulaattoriteknologia ja adaptiivinen säätö, ja se mahdollistaa kapasiteetin, laadun ja energiankulutuksen samanaikaisen optimoinnin.

Uusien kuivaamojen toimituksen ja ohjausjärjestelmän päivitysten on suunniteltu alkavan syksyllä.

Lataukset

TC-kanavakuivaamo

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa