Uutiset

Hasslacher investoi laatuun

Sachsenburgissa Itävallan Alpeilla on yksi Euroopan moderneimmeista liimapuutehtaista. Saha kuuluu perheen omistamalle Hasslacher -konsernille ja on kotipaikka kahdelle ensimmäiselle kanavakuivaamolle, jotka Valutec on toimittanut Itävaltaan.

Vuonna 2016 tehty investointi kuivaamokapasiteettiin oli osa panostusta, jota on sittemmin jatkettu Nordlamin ja Abbunzentru- min yritysostoilla. Näissä kahdessa tehtaassa on yhteensä 250 työntekijää ja niiden tuotantokapasiteetti on noin 200 000 kuutiometriä liimapuuta vuosittain.
– Meillä on pitkä kokemus liimapuutuotannosta, ja siten Nordlam on hyvin lähellä meitä sekä tuotevalikoiman että korkean teknisen tason suhteen, sanoi Hasslacherin toimitusjohtaja Christoph Kulterer yritysoston yhteydessä.

Kasvanut tuotanto
Hasslacherilla on kahdeksan sahaa neljässä maassa. Keskuspaikka on Sachsenburgissa, jossa on myös laaja liimapuutuotanto. Yrityksen tekninen johtaja Michael Fercher sanoo, että investointi uuteen kuivaustekniikkaan oli osa panostusta, jonka tavoitteena on edelleen parantaa lopputuotteen laatua.

– Halusimme lisätä kuivauskapasiteettia, mutta myös kuivauslaatua kosteuspitoisuuden täsmällisyyden ja halkeamien vähentämisen suhteen. Valutec tarjosi parhaan kokonaisratkaisun, sanoo Michael Fercher panostuksesta, joka oli osa hanketta tuotannon lisäämiseksi 80 000 kuutiometrillä vuodessa.


Muuttuneet työtavat
Hasslacher on hyvin tunnettu Keski-Euroopassa keskittymisestään laatuun. Valutecin sille toimittamat kuivaamot poikkeavat tavanomaisista keskieurooppalaisilla sahoilla käytetyistä kuivaamoista. Sen lisäksi, että nämä kaksi kuivaamoa ovat harvinaisia koko mantereella, myös kuivaamorakennukset ovat vankkarakenteisia ja ne on varustettu painoraameilla ja korkealuokkaisella lämmöntalteenottojärjestelmällä.
– Halusimme tuotannon, jonka käytettävyys on korkea kapasiteettivaatimuksen täyttämiseen, koska halusimme lisätä liimapuu- tuotantoamme. Meillä on hyvä raaka-ainevirta 44 millimetrin kuusisahatavaraa kanavakuivaamoille, vaikka samanaikaisesti tämä tarkoitti sitä, että muutimme myös paljon työtapaamme verrattuna kamarikuivaamoiden täyttämiseen, sanoo Fercher.

Käyttöönoton yhteydessä Hasslacherin kuivaamonhoitajat koulutettiin myös Valmatics- ohjausjärjestelmän käyttöön.
– Meillä on pienet toleranssit sille, missä haluamme lopullisen tavoitekosteuden olevan ja ohjausjärjestelmän käyttö on ollut yksinkertaista, mikä on tärkeää. Tulevaisuuden suhteen uskon, että keskittyminen korkeaan laatuun tulee jatkumaan.

Syksyn 2016 aikana Hasslacher päätti lisäinvestoinnista kuivaamoihin. Valinta kohdistui OTC-kanavaan joka otettiin käyttöön vuonna 2018.

Jaa Facebookissa