Uutiset

Jukka vaihtoi puhelinjätin puualaan

Jukka Hirvelä vaihtoi alaa oltuaan 20 vuotta Nokialla. Uran alussa teknisellä alalla Nokialla käynnistetty pioneerityö oli opettavaista, ja samalla tavoin hän oppii nyt jotain uutta Valutecilla.

– Alku on ollut jännittävää ja mielenkiintoista, Jukka sanoo.

Kun Jukka helmikuussa asteli sisään Riihimäen-toimistoon, hän ei kohdannut ainoastaan uusia kasvoja. Siellä oli myös hänen pikkuserkkunsa Markku Hirvelä.

 – Hän on hieman minua vanhempi, mutta asuimme nuorena vain parin kilometrin päässä toisistamme Kauhajoella Etelä-Pohjanmaalla, ja nyt asumme molemmat täällä. Viihdyn todella hyvin, ja perheen kodista on toimistolle vain muutaman minuutin matka, Jukka kertoo.

 Asunnosta puheen ollen – puutuotteet eivät ole Jukalle vieraita, ja hän mielellään yhdistää teknisen osaamisensa käsillä tekemiseen. Esimerkiksi puutalon hän rakensi itse.

 – Suurin osa tuli tehtaalta valmiina, mutta käytin yli 1 000 tuntia siihen, että tein talosta valmiin perheelle. Se oli hauska mutta intensiivinen projekti, hän sanoo.

 Insinöörinä Jukan työhön kuuluu automaatiojärjestelmien, kuten Valmaticsin, ylläpito sekä logistiikkaan liittyviä tehtäviä, mutta myös asiakkaisiin liittyviä asioita.

– Suurin osa ajasta on kulunut Valmaticsin opiskeluun ja kaikkiin järjestelmiin perehtymiseen sekä sen ymmärtämiseen, miten logistiikka toimii asiakkaillemme. Se on sujunut hyvin. Vaikka tulen alalta, joka äkkiseltään vaikuttaa olevan kaukana Valutecin alasta, niissä on yhtymäkohtia. Viimeiset vuodet Nokialla työskentelin sähköpuolen tuotekehityksessä, hän kertoo.

Jukka opiskeli tekniikkaklusterina tunnetussa kaupungissa Vaasassa ja valmistui yliopiston teknillisestä tiedekunnasta vuonna 1993. Ensimmäisessä työpaikassaan Jukka suunnitteli kaksi vuotta liikennevalojen ohjausta ja kaikkea siihen kuuluvaa tekniikkaa. Sen jälkeen Jukka siirtyi Nokialle ja päätyi innovatiiviselle mikroaaltotekniikan osastolle.

 – Se oli pioneerityötä mikroaalloilla. Kaikki oli hyvin uutta ja mielenkiintoista, erityisesti 58 gigahertsiin liittyvä tekniikka. Lopputuloksena syntyivät verkkoyhteydet Nokian tukiasemien välille, joiden kautta matkapuhelimilla tehdyt soitot kulkivat.

Mutta Nokialla tehtiin isoja uudelleenjärjestelyjä ja Jukan työt loppuivat. Niinpä Jukka hakeutui Valutecille.

– Minusta on tärkeää saada työskennellä puun parissa. Vaikka olen teknisellä puolella, tiedän, että työ vaikuttaa puuhun hyvällä tavalla. Parhaillaan olen esimerkiksi koeajamassa Valmaticsin päivitystä. Työn aloitus on ollut mielenkiintoinen, kun olen saanut opetella uusia asioita, ja odotan innolla jatkoa, Jukka sanoo.

Jaa Facebookissa