Uutiset

Valutecin toimitus osa Keitele Groupin 32 miljoonan euron investointia Alajärvelle

Valutec on varmistanut yhden kautta aikojen suurimmista kaupoistaan Suomen sahateollisuudessa. Keitele Group on päättänyt hankkia kuusi kanavakuivaamoa sahalleen Alajärvelle. Kuivauskapasiteetin lisääminen on osa isompaa investointiohjelmaa, jonka kokonaisarvo on 32 miljoonaa euroa. Investointien ansiosta Keitele Groupin tuotannon kokonaiskapasiteetti nousee miljoonaan kuutiometriin vuodessa.

Autamme mielellämme Keitele Timberiä ottamaan seuraavan kehitysaskeleen, saano Mikko Pitkänen, Valutecin paikallisjohtaja, ja jatkaa:
– Tämän kokoluokan kaupassa on kyse ennen kaikkea laadusta ja kapasiteetista sekä toimitusvarmuudesta. Meillä on vahva tuotevalikoima ja pitkäaikainen kokemus toimituksista sekä Suomeen että muualle Eurooppaan ja Aasiaan.


Keitele Timberille toimitettavien kuivaamoiden kokonaiskapasiteetti on noin 300 000 kuutiometriä vuodessa, mikä vastaa lähes 19 000 jalkapallokentällistä vieri viereen asetettuja lautoja. Kapasiteetin osalta kauppa on verrattavissa viime vuonna Luoteis-Venäjälle Saha 25:een tehtyyn toimitukseen, johon kuului viisi kanavakuivaamoa ja 12 kamarikuivaamoa.
– Kyse on sahoista, joilla on täysin erilaiset tarpeet ja edellytykset. Ennen investointia käymme aina tiivistä vuoropuhelua sahan edustajien kanssa saadaksemme selville tuotantotarpeen ja raaka-ainevirran, jotta pääsemme parhaaseen mahdolliseen ratkaisuun, Mikko Pitkänen selittää.


Keiteleen sahalle Alajärvelle toimitettavat kanavakuivaamot ovat FB-tyyppisiä, eli kuivaus tapahtuu kahdella erillisellä vyöhykkeellä, mikä mahdollistaa korkean ja tasaisen laadun. Kuivaamoissa on Valutecin Valmatics-ohjausjärjestelmä. Lisäksi kuivaamoissa on hyvä äänenvaimennus, ja niihin asennetaan valoverho-järjestelmät, joilla taataan turvallinen työympäristö.


– Turvallisuuskysymykset ovat tärkeä osa kehitystyötämme. Turvallisuus sisältyy toimittamaamme laatuun, aivan kuten mahdollisuus optimoida kuivausprosessi ohjausjärjestelmän avulla, Mikko kertoo.
Kuivaamoiden asennus aloitetaan ensi vuoden alussa, ja niiden on tarkoitus olla käyttövalmiita syksyllä 2018.


Keitele Group on perheomisteinen yritys, jolla on kolme sahaa ja joka työllistää 450 henkilöä. Yrityksen tuotteiden suurimmat markkinat ovat Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Afrikassa.

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa