Uutiset

Kieppi vaihtaa isommalle vaihteelle

Mäntyharjulla toimiva Kieppi Sawmill on investoinut Valutecilta hankittavaan FB-kanavakuivaamoon. Investointi on osa mittavaa investointiohjelmaa, jossa vaihdetta vaihdetaan yrityksessä vaiheittain isommalle tavoitteen ollessa nostaa vuosituotanto nykyisestä 70 000 kuutiometristä lähes 140 000 kuutiometriin.

– Ensimmäisenä askeleena investoimme 8 megawatin voimalaitokseen mahdollistaaksemme sahan kapasiteetin kasvattamisen ja saadaksemme kattilasta lisää lämpöä. Teemme myös puutavaran varastoalueellamme erinäisiä maanrakennustöitä ja valmistaudumme uuteen kuivaamoon, jonka rakentaminen aloitetaan syyskuussa 2023, sanoo Jouni Savolainen, Kieppi Sawmillin paikallisjohtaja ja myynti. 

Valinta kohdistui FB-kanavakuivaamoon sahan henkilöstön kokemusten ja toimialakollegoiden Valutecista antamien hyvien arvosanojen johdosta.
– Moni työntekijämme on työskennellyt aiemmin kanavakuivaamojen kanssa, joten heillä on niiden tekniikasta hyvä kokemus. Uskomme, että tästä on etua, kun saamme uuden kanavakuivaamon käyttöön. Lisäksi kollegat suomalaisesta sahateollisuudesta ovat suositelleet meitä tutustumaan Valutecin tarjontaan.

Nyt rakennettava FB-kanavakuivaamo on Kieppi Sawmillin ensimmäinen Valutecilta hankittu kuivaamo. Investointi käsittää myös Valmatics 4.0 -ohjausjärjestelmän.
– Ohjausjärjestelmällä on hyvä maine, ja olemme saaneet käsityksen, että se on käyttäjille helppokäyttöinen. Se pystyy auttamaan meitä sekä kuivausprosessin tehostamisessa että laadun optimoinnissa, Jouni kertoo.

Kieppi Sawmill on perinteikäs kaakkoissuomalainen saha, jolla on strateginen sijainti kansainvälisten kuljetusväylien läheisyydessä. Suurin osa tuotannosta menee vientiin Eurooppaan, Lähi-itään ja Pohjois-Afrikkaan sekä Kaukoitään. Jouni Savolainen näkee juuri nyt epävarmuuden leimaamilla markkinoilla positiivisen pitkän aikavälin suuntauksen:
– Puutavaran kysyntä tulee kasvamaan ajan mittaan maailmanlaajuisesti. Samaan aikaan on nähtävillä, että Keski-Euroopassa sekä ilmastonmuutos että kaarnakuoriaistuhot aiheuttavat haasteita puutavaran saatavuuteen. Yhdysvaltojen ja Kanadan läntisissä osissa on puolestaan voimassa puunhankintaan vaikuttavia rajoituksia. Tämä voi avata entistä useammalle eurooppalaiselle toimittajalle pääsyn myös Yhdysvaltojen markkinoille. Uskon, että pohjoismaisilla sahoilla tulee olemaan pitkällä aikavälillä erittäin hyvä markkina-asema, vaikka meidän täytyykin nyt sopeutua täysin uuteen maailmaan Venäjän hyökättyä Ukrainaan, Jouni sanoo.

Jaa Facebookissa