Uutiset

Kuhmo investoi Valutecin ohjausjärjestelmiin

Kuhmo investoi 29:ään Valutecilta hankittavaan ohjausjärjestelmään. Ne asennetaan vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä.

– Haluamme parantaa kuivausprosessin hallintaa ja lisätä myös laatua ja kapasiteettia, sanoo Kuhmo Oy:n toimitusjohtaja Tommi Ruha. Investoinnin taustalla on myös vanhojen järjestelmien varaosien saatavuuden heikkeneminen, mikä lisää suunnittelemattomien seisokkien riskiä.

Yhteistyön aikana Kuhmo on saanut hyvän vaikutelman Valutecista.

– He ovat sekä positiivisia että ammattitaitoisia, Tommi Ruha sanoo.

Kuhmo on suuri toimija Koillis-Suomessa. Se sahaa vuosittain 400 000 kuutiometriä puuta sekä rakennusteollisuuden tarpeisiin että huonekaluteollisuuteen.

– Olemme ylpeitä siitä, että he valitsivat meidät yhteistyökumppanikseen, ja odotamme innolla töiden aloittamista, sanoo Valutecin Suomen paikallisjohtaja Mikko Pitkänen.

Valutecille yhteistyö on seurausta pitkäaikaisista keskusteluista, jotka aloitettiin jo viisi vuotta sitten. 

– Olemme käyneet Kuhmon kanssa vuoropuhelua pidemmän aikaa, ja heidän kannaltaan nyt oli oikea aika investoinnille. Kuhmo on etulinjassa kulkeva saha, jolla on suuri tuotanto, ja odotamme innolla, että pääsemme auttamaan heitä kuivausprosessien kehittämisessä, Mikko Pitkänen sanoo.

Valutecin ohjausjärjestelmä on nimeltään Valmatics, ja se on markkinoiden ainoa ohjausjärjestelmä, joka tarjoaa mahdollisuuden kuivausprosessin laadun, kapasiteetin ja energiankulutuksen optimointiin. Järjestelmän kehittämisessä on hyödynnetty suomalaista ja ruotsalaista puututkimusta. Kuivausprosessien ohjaus on asialistan kärkipäässä myös monella sahalla, jotka näkevät siinä mahdollisuuden kehittää tuotantoaan sekä välttää laatupuutteista aiheutuvat kustannukset ja kalliit tuotantoseisokit.

– Käymme näihin liittyviä keskusteluja päivittäin sahojen kanssa, ja yritämme aina löytää oikean tavan auttaa sahoja eteenpäin, olipa kyse uusien puutavarakuivaamojen tai Valmaticsin avulla toteutettavan ohjauksen tarpeesta. Panostamme myös jatkuvasti ratkaisujemme kehittämiseen, jotta ne vastaavat sahojen tehostamis- ja arvosaannon parantamistarpeisiin, Mikko Pitkänen sanoo.

Lataukset

Ohjausjärjestelmä

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa