Uutiset

Kuusivaiheinen TC-kanavakuivaamo nyt Venäjällä!

Valutec laajentaa näköalaansa venäläisen puunkäsittelyteollisuuden suuntaan: Venäjän ensimmäinen kuusivaiheinen kanavakuivaamo toimitetaan Luzalesille jo tämän vuoden syyskuussa.

"Yrityksen intohimo innovatiivista teknologiaa kohtaan vaikutti päätökseen kokeilla kanavakuivaustekniikkaa puutavaran kuivaamisessa. Tuloksia hyödynnetään tulevaisuudessa, kun teemme päätöksiä sahalaitoksen tulevien laajennuksien kuivauslaitteiston tyypistä ja mallista", sanoo Ruslan Semenyuk, Luzales-yhtiön Chief Commercial Officer.

Toimitukseen kuuluu yksi kuusivaiheinen TC-kanavakuivaamo, jota Luzales tulee käyttämään sivulaudan kuivaamisessa. Lyhenne "TC" tarkoittaa poikittaiskiertoa. TC-kanavakuivaamossa puutavara syötetään pituussuunnassa vyöhykkeiden läpi, ja ilma puhalletaan poikittaissuunnassa kuivauskanavaan nähden. Kuivaamon ilmasto-olot voidaan näin säätää erikseen eri vyöhykkeille kamarikuivauksen ihanneolosuhteita läheisesti muistuttavan ohjelman mukaisesti.

Kuivaamo tarjoaa siten täydellisen joustavan kuivausprosessin: sen avulla voi kuivata eri paksuista ja levyistä puutavaraa sen kosteustasosta riippumatta halkeilun vaaran ollessa aiempaa alhaisempi. Vuotuinen kapasiteetti voi ylittää 70 000 m3 tavoitekosteuden ollessa 12–18 %.

"Monet tekijät vaikuttivat kanavakuivaimen mallin ja valmistajan valintaan. Tärkeimpiä näistä olivat seuraavat: valmistajan on oltava tunnettu, valittavan tyypin kaltaisia laitteistoja on oltava käytössä Venäjällä, sekä se, että käytettävissä on oltava palautetta ja suosituksia niitä käyttäviltä yrityksiltä. Suoritetun asiantuntija-arvioinnin seurauksena yhtiön johto suoritti valinnan Valutecin TC-sarjan kanavakuivaamon hyväksi", kertoo Ruslan Semenyuk.

Luzales LLC on yksi Komin tasavallan johtavista puuteollisuusyrityksistä. Sen kapasiteetti mahdollistaa vuotuisen 300 000 m3:n vientikelpoisen mänty- ja kuusisahatavaran tuotannon, mikä tekee siitä yhden Valutecin tärkeimmistä asiakkaista.

Lataukset

Kanavakuivaamot

TC-kanavakuivaamo

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa