Uutiset

30 vuotta kuivaamoautomatiikan parissa Valutecilla

Sähkö- ja automaatiopäällikkö Markku Hirvelälle tuli tänä syksynä täyteen 30 vuotta Valutec Oy:n palveluksessa.

Paljon on ehtinyt tapahtua 30 vuoden työuralla. ”Aikanaan päädyin 30 vuotta sitten laman syvimmässä kurimuksessa automatiikkahommiin silloisen WSAB:n, nykyisen Valutec Oy:n palvelukseen. Rakennukset ovat muuttuneet betonikuivaamoista ruostumattomaan teräkseen ja automatiikan määrä on lisääntynyt. Automatiikan luotettavuus on kehittynyt ja kuivaamoiden turvallistamiseksi on tehty paljon töitä,” Markku sanoo.

”Yrityksen nimikin on ehtinyt matkan varrella kertaalleen vaihtua. Koko työuran ajan, ensin WSAB:lla ja sitten Valutecilla, on saanut olla kehityksen aallonharjalla ja kehittää taitojaan ja tietämystään automaation ja kuivauksen alalla parhaassa seurassa”.

Myös työnkuva on muuttunut teknologian kehityksen myötä kolmessakymmenessä vuodessa. ”Suurin muutos on etäohjauksen mahdollistuminen. Aiemmin oli mentävä pienestäkin viasta paikanpäälle toteamaan laitevika. Nykyään päivän reissu on vaihtunut kahdenkymmenen minuutin etävilkaisuun”, Markku kertoo.

Kun reissuhommia on vähemmän, jää enemmän aikaa rakkaalle harrastukselle. Vapaa-ajallaan Markku pelaa jääkiekkoa hyökkääjänä Suomen Paraleijonien joukkueessa pelinumerolla #13.

Syy pitkään työuraan saman työnantajan palveluksessa löytyy Markun mielestä Valutecin hyvästä työilmapiiristä ja osaavista kollegoista.

Valutec Oy kiittää Markkua vuosikymmenten työpanoksesta.

Jaa Facebookissa