Uutiset

Neljän konsernin valinta on Valmatics

Yhä useammat sahat ympäri Suomea valitsevat Valutecin Valmatics-ohjausjärjestelmän. Viimeisimpinä investoinneistaan ovat ilmoittaneet puunjalostusteollisuuden yritykset Stora Enso,  HA-SA, Pölkky Ulea Oy ja Versowood.

– Tieto siitä, että Valmatics on todella tehokas työkalu pyrittäessä tasaiseen korkeaan laatuun ja myös käyttäjäystävällinen, on kulkeutunut monille sahoille. Saamme jatkuvasti uusia ohjausjärjestelmäämme koskevia kyselyjä, sanoo Valutecin Suomen paikallisjohtaja Mikko Pitkänen.

Stora Enso aikoo asentaa Valmaticsin yhteentoista kanavakuivaamoon Kiteen sahallaan. HASA asentaa ohjausjärjestelmämme kuuteen kamarikuivaamoon ja  Pölkky viiteen kanavakuivaamoon ja yhdeksään kamarikuivaamoon  Ulea Oy:n Taivalkosken sahalla. Versowood varustaa Otavan yksikkönsä kaksi uutta kamarikuivaamoa Valmaticsilla. Kaikkiin toimituksiin sisältyy myös Valusim-simulaattori.

Kaikki asennukset suoritetaan kesän ja syksyn aikana, jolloin laitteet voidaan ottaa käyttöön hyvissä ajoin ennen vuoden vaihdetta.
– Monilla niistä asiakkaista, joille nyt asennamme Valmaticsin, on jo kokemusta ohjausjärjestelmän toiminnasta, ja he haluavat asentaa sen nyt yhä useampaan kuivaamoon laitoksillaan. Uusille asiakkaille tarjoamme aina koulutusta järjestelmän käyttöön, sillä haluamme heidän saavan parhaan hyödyn kuivausprosessin ohjauksen eduista ja mahdollisuuksista, Mikko Pitkänen selostaa.

Ruotsalaissahoilla Ruotsin teknisen tutkimuslaitoksen SP:n johdolla syksyn aikana suoritetuissa laajoissa testeissä Valmatics sai kilpailevia järjestelmiä paremmat testitulokset. Niiden ansiosta jo tähänastinen suuri kiinnostus voi kasvaa entisestään.
– Tämä on meille tietysti yksi uusi sulka hattuun. Jatkamme ahkeraa työtämme järjestelmän kehittämiseksi ja kuulostelemme sahojen tarpeita lisäarvon optimoimiseksi, Mikko toteaa.

Jaa Facebookissa