Uutiset

Pääkirjoitus: Nyt mennään eteenpäin!

Suomessa ja erityisesti omalla toimialallamme eletään parhaillaan hyvien suhdanteiden aikaa. Tällaisena aikana on pysyttävä nöyränä ja kiitollisena tilanteesta ja muistettava itsepintaisesti jatkaa puun käyttömahdollisuuksien, tai meidän tapauksessamme kuivaamoiden, kehittämistä. 

Kuluneen vuoden aikana johtavia medioita ympäri maailmaa on puhuttanut CLT, ristiinliimattu massiivipuu. Tuote on tunnettu sahateollisuudessa jo pitkään mutta nyt se on valtaamassa nopeasti alaa korkean laadun, lyhyen rakennusajan ja helpon työstettävyyden ja käsiteltävyyden ansiosta. On monia muitakin esimerkkejä puutuotteista, jotka ovat valtaamassa alaa, ja juuri tällaista kehitystä toimialamme pitkällä aikavälillä tarvitseekin.Asia voidaan nähdä vaikkapa niin, että ympäristöedut avaavat ovia, tosin laadun on ehdottomasti seurattava. Kyse on yksinkertaisesti hinta–laatu-suhteesta.Olemme viime aikoina Valutecissa asentaneet kuivaamoja asiakkaille, jotka eivät ole koskaan aikaisemmin käyttäneet samantyyppisiä kuivaamoja. Kyseessä ovat olleet esimerkiksi TC-kanavakuivaamot tai ohjausjärjestelmät integroiduin asiantuntijajärjestelmin. Nämä ovat olleet meille kiinnostavia haasteita, ja olemme olleet hyvin kiitollisia saamastamme positiivisesta palautteesta. Lopputuloksesta saatu palaute on tärkeä, vaikka kaikkein tärkeintä on oikeastaan itse matka. Matka uuden tuotteen kehittämiseksi tai matka onnistuneeseen kuivaamoprojektiin. Ehkäpä juuri siksi lomastakin sanotaan sen maistuvan parhaimmalta suunnitteluvaiheessa tai juuri ennen sen alkua.

Haluan käyttää tilaisuutta hyväkseni ja kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita menneestä vuodesta, ja odotan yhteisen matkamme jatkuvan yhtä myönteisissä merkeissä! Mukavaa kesää!Mikko Pitkänen, paikallisjohtaja

Jaa Facebookissa