Uutiset

Pääkirjoitus: Puun uusi rooli

Kun vuosi lähestyy loppuaan, on yleistä tehdä yhteenvetoa. Tällä kertaa katson kuitenkin mieluummin eteenpäin. Minusta olemme menossa kohti yhtä pysyvää muutosta: puu on saamassa uuden roolin materiaalina.

Me Pohjois-Euroopassa olemme rakentaneet pitkään puusta ja käytämme sitä nyt yhä edistyneemmissä rakennelmissa. Muualla maailmassa, missä puuta käytetään usein yksinkertaisempiin tarkoituksiin, otetaan myös isoja askelia. Huonekalujen valmistuksesta siirrytään kerrostalojen rakenteisiin.

Erinomainen esimerkki kehityksen havainnollistamiseksi on Kiina, sillä maailmassa ei ole juurikaan maita tai teollisuudenaloja, jotka eivät seuraisi, miten Kiina toimii. Jos katsomme omaa kenttäämme, Kiinan puutavaraostot ovat lisääntyneet merkittävästi viimeisten kymmenen vuoden aikana ja nousseet 3 miljoonasta kuutiometristä lähes 25 miljoonaan kuutiometriin. Suuri osa johtuu varmasti maan voimakkaasta kasvusta, mutta siitäkin riippumatta on myönteistä, että puulla on yhä tärkeämpi rooli tässä kehityksessä fossiilisten materiaalien kustannuksella.

Sillä juuri se on tärkeintä kehitystä – se, että puu löytää tiensä uusille markkinoille ja että sitä käytetään enemmän kuin eilen. Meidän tehtävämme, kuten aina, on varmistaa, että oikea tuote on oikeanlaatuinen ja että tuotanto on tehokasta, jotta sahat saavuttavat voitot, joilla ne voivat lisätä kasvuaan. Tällä tiellä aiomme jatkaa vuonna 2019 ja monena tulevana vuonna.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! 

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa