Uutiset

Pääkirjoitus: Valmaticsin hiljaiset edut

Kuivaamoissamme käsitellään lautoja ja lankkuja laajalla skaalalla erilaisia muuttujia. Meidän ratkaisumme ovat kestävät älykkäät koneet, joissa on erinomainen ohjausjärjestelmä. Optimoidun kuivausprosessin ohella asiakkaamme saavat muitakin etuja.

Ensimmäisen vuosineljänneksen mentyä jo ohi Valutec on havainnut sahoilla kasvavaa kiinnostusta investointeihin. Esimerkkinä mainittakoon ruotsalainen Siljan-konserni, josta kerrotaan lisää tässä uutiskirjeessä. On täysin selvää, että niin kamarikuivaamoille kuin kanavakuivaamoillekin on suurta tarvetta. Mielestäni tällainen kehitys, jossa kuivaamokanta alkaa näyttää varsin monimuotoiselta, on hyvää. Se tarkoittaa, että koneet on räätälöity kunkin tehtaan oman tuotannon mukaisiksi. Niin kuin tulee ollakin.

Puu on luonnollisesti yksi parhaista vastauksista nykyisiin ilmastohaasteisiin. Fossiilisten materiaalien korvaaminen biopohjaisilla tuo välitöntä ilmastohyötyä, edellyttäen, että puu on peräisin kestävästi hoidetusta metsästä.

Samaan aikaan juuri tämä biopohjaisuus asettaa puunkuivaukselle suuren haasteen. Kuivaamoissamme käsitellään lautoja ja lankkuja laajalla skaalalla erilaisia muuttujia. Juuri tämä asia meidän tulee pystyä ratkaisemaan kestävillä ja älykkäillä koneilla, joissa on erinomainen ohjausjärjestelmä.

Lisäetuna on ohjausjärjestelmän luotettavuus, joka säästää aikaa muiden osien jatkokehittelyyn. Tästä hyödystä emme ehkä juurikaan ole pitäneet ääntä mutta useimmille aika on paitsi niukkuushyödyke myös rahaa.

Lisäksi odotamme tietysti tapaavamme koko sahateollisuusmaailman Saksassa, Hannoverin Ligna-messuilla 22.–26. toukokuuta. Tuomme paikalle tavalliseen tapaan asiantuntijatiimimme, joka on valmiina keskustelemaan prosesseissa havaitsemistanne puunkuivauksen haasteista. Lignassa tarjoamme myös mahdollisuuden virtuaaliseen kierrokseen TC-kanavakuivaamossa. Elämyksen lisäksi se antaa konkreettisen kuvan kuivaamon rakenteesta ja toiminnasta.

Terveisin
Mikko Pitkänen

Jaa Facebookissa