Uutiset

Valutec toimittaa uudelle saksalaiselle sahalle neljä OTC-kanavakuivaamoa

Saksalainen best wood SCHNEIDER investoi noin 80 miljoonaa euroa Messkirchiin rakennettavaan täysin uuteen sahaan. Sahan vuosikapasiteetiksi tulee 100 000 kuutiometriä sahatavaraa ja 100 000 kuutiometriä CLT-puuta. Puunkuivaus suoritetaan neljällä Valutecin OTC-kanavakuivaamolla.

– Etsimme kuivaamotoimittajaa, joka pystyi tarjoamaan suurikapasiteettisia puutavarakuivaamoja, jotka vaativat mahdollisimman vähän huoltoa, ja Valutec tarjosi tähän parhaan ratkaisun. Lisäksi heillä on pitkä kokemus kanavakuivaamoista ja hyvät referenssit Saksassa. Siksi valinta osui Valuteciin, sanoo rakennushankkeesta best wood Schneiderilla vastaava tekninen projektipäällikkö Andreas Schilling. 

Messkirchin saha on greenfield -hanke ja valmistuttuaan yksi Euroopan moderneimmista sahoista. Tämän osoittaa muun muassa se, että tukin syötön ja tasaamon välillä käytetään trukkien sijasta traverssijärjestelmää. 

– Saamamme luottamuksen osoitus näyttää, että ratkaisumme ovat kehityksen kärjessä. Se, että kyseessä on täysin uusi saha, antaa enemmän vapausasteita puunkuivaukseen, ja neljällä OTC-kanavakuivaamolla optimoimme käytettävyyden, kapasiteetin ja lopputuotteen oikean laadun, sanoo Valutecin paikallisjohtaja Mikko Pitkänen. 

Puutavarakuivaamot rakennetaan ruostumattomasta teräksestä, ja ne on varustettu Valutecin uusimmalla Valmatics 4.0 -ohjausjärjestelmällä. Se on markkinoiden ainoa järjestelmä, jossa käytetään integroitua simulaattoritekniikkaa kaikentyyppisten puutavarakuivaamojen kuivausprosessien optimointiin.  

OTC-kanavien asennus aloitetaan vuoden 2021 kesällä, ja käyttöönotto tapahtuu suunnitelmien mukaan sitä seuraavana talvena. Kaikki Messkirchin sahalla tuotettu ja kuivattu sahatavara jatkojalostetaan yrityksen omassa tuotannossa.

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa