Uutiset

Setra Hasselfors investoi Valutecin TC-kanavakuivaamoon ja kasvattaa kuivauskapasiteettiaan

Setra Hasselfors investoi Valutecin TC-kanavakuivaamoon, jonka vuotuinen kapasiteetti on yli 150 000 m3.
– Meillä on jo ennestään hyviä kokemuksia yhteistyöstä Valutecin kanssa. Vuonna 2011 he asensivat meille kaksi FB-kanavakuivaamoa, joten tunnemme toisemme hyvin ja tiedämme, että projektit toteutetaan sujuvasti ja mutkattomasti, sanoo Setra Hasselforsin paikallisjohtaja Jonas Fintling.

Setra Hasselfors on Örebron läänissä Ruotsissa sijaitseva perinteikäs kuusisaha, joka perustettiin jo vuonna 1908. Vuonna 2019 sahan tuotanto oli 310 000 m3, ja se toimitti tuotteita asiakkaille Ruotsiin, Isoon-Britanniaan, Saksaan, Ranskaan ja Japaniin. Puutavarakuivaamoon investoinnilla korvataan ensisijaisesti kuusi vanhempaa kamarikuivaamoa, mutta se mahdollistaa myös kapasiteetin kasvattamisen tulevaisuudessa.  Valutec on vuosien varrella toimittanut useita kuivaamoja Setra Groupin sahoille.
– On suuri kunnia, että saamme jatkaa toimituksia Setralle. Näen, että se on hieno osoitus hyvästä yhteistyöstämme, ja odotamme innolla projektin aloittamista, Valutecin toimitusjohtaja Robert Larsson sanoo.

Setran ensimmäinen TC-kanavakuivaamo
Setra Groupin Hasselforsissa tekemä investointi TC-kanavakuivaamoon ilmentää sahateollisuudessa vallitsevaa selkeää trendiä. Valutecin uuden sukupolven TC-kuivaamoja on myyty viime vuosina sahoille ympäri maailman, ja ne ovat avanneet yritykselle uusia markkina-alueita.
– Teknisen harppauksen taustalla on tuhansia kehitystunteja. Olemme tutkineet, arvioineet, testanneet ja keksineet uudelleen kaikki osat puutavarakuivaamosta, jota käytettiin ensimmäisessä muodossaan jo vuonna 1927, Larsson sanoo.

Suurin parannus koskee menetelmää, jolla lämpötilaa ja ilman nopeutta hallitaan yksilöllisesti eri vyöhykkeillä integroidun simulaattoritekniikan avulla. Kehitystyön ansiosta saha voi valita kuivattavan puutavaran dimensiot erittäin vapaasti, mikä ei ollut aiemmin mahdollista kanavakuivaamossa.
– Pidämme TC-kuivaamon kapasiteetista ja joustavuudesta. Sen etuna on myös se, että emme lukkiudu yhteen kuormakokoon siltä varalta, että haluamme tulevaisuudessa siirtyä suurempiin kuormiin kuormankäsittelyn vähentämiseksi ja kuivauskapasiteetin kasvattamiseksi, Fintling sanoo.

TC on lyhenne ruotsin kielen sanasta ”tvärcirkulation”, joka tarkoittaa poikittaiskiertoa. Toimintaperiaatteena on, että puutavarakuormat syötetään pituussuunnassa vyöhykkeiden läpi, ja ilma kiertää poikittain kanavan pituussuuntaan nähden. Tämän ansiosta kuivaamon ilmaa voidaan säätää erikseen eri vyöhykkeillä paljolti kamarikuivaamon ihannekaavaa muistuttavan kaavan mukaisesti.

Puutavarakuivaamon toimitukseen sisältyy Valutecin uusi Valmatics 4.0 -ohjausjärjestelmä, jonka avulla TC-kuivaamon toiminnoista saadaan täysimittainen hyöty. Valmatics 4.0 on ainoa ohjausjärjestelmä, joka yhdistää simulaattoritekniikan mukautuvaan ohjaukseen ja antaa mahdollisuuden kapasiteetin, laadun ja energiankulutuksen samanaikaiseen optimointiin.

Puutavarakuivaamon asennus aloitetaan kesällä, ja laitos on määrä ottaa käyttöön marraskuussa.

Jaa Facebookissa