Uutiset

Siljan-konserni investoi kamarikuivaamoihin

Siljanin sahoilla investoidaan Valutecin kamarikuivaamoihin ja ohjaustekniikkaan. Yhteensä hankinnat sisältävät kymmenen trukilla täytettävää kamarikuivaamoa.

Siljanin Älvdalenin ja Moran sahat investoivat Valutecin kamarikuivaamoihin ja ohjaustekniikkaan. Kauppa käsittää kymmenen trukilla täytettävää kamarikuivaamoa kokonaiskapasiteetiltaan noin 120 000 m3 ja 29 ohjausjärjestelmää. Lisäksi kauppaan sisältyy koko konekannan osalta vaihto Valmatic-ohjausjärjestelmään.
– Luotettavuus oli osaltaan vaikuttamassa siihen, että päädyimme Valutecin kokonaisratkaisuun, sanoo Tomas Olaspers, Älvdalenissa toimivan Blyberg Timberin toimitusjohtaja.

Siljan-konsernin Blybergin yksikkö teki joulukuussa 2016 linjapäätöksen investoinnista kolmeen trukilla täytettävään kapasiteetiltaan suurempaan kamarikuivaamoon kasvattaakseen kuivausastetta. Samalla todettiin, että sahaa oli uudistettava muutenkin.
– Vanhat kuivaamot, jotka olivat olleet käytössä jo pitkään, osoittautuivat huonompikuntoisiksi kuin ensin luulimme. Teimme nopeasti päätökset lisäinvestoinneista vielä kolmeen Valutecin kamarikuivaamoon ja Valmatics- ohjausjärjestelmään, sanoo toimitusjohtaja Tomas Olaspers.

Investointi kuivauskapasiteettiin antaa myös mahdollisuuden kasvattaa sahan kapasiteettia 205 000 kuutiometristä 245 000 kuutiometriin vuodessa.
– Panostamme tulevaisuuteen. Vuonna 2011 investoimme uuteen sahalinjaan. Nyt kapasiteetti ja volyymit ovat tulleet niin valtaviksi, että tarvitsemme yksinkertaisesti lisää kuivauskapasiteettia. Myynnistämme suuri osa menee suoraan kuluttajille, jolloin vaaditaan luotettavaa kuivausprosessia, jonka Valutec voi meille antaa, Olaspers sanoo.

Siljan-konserni on kasvanut viimeksi kuluneet viisi vuotta ja tuottaa yhteensä 430 000 kuutiometriä sahatavaraa vuodessa. Tarvetta kuivauskapasiteetin lisäämiseen on syntynyt myös Moran sahalla, jossa on niin ikään TC- ja kanavakuivaamoja. Siellä on investoitu neljään uuteen kamarikuivaamoon, joiden vuotuinen kuivauskapasiteetti on 50 000 kuutiometriä.
– Valutecin valinta oli meille luonnollinen ja itsestään selvä asia. Meillä on aina ollut Valutecin tuotteita, ja olemme tyytyväisiä niiden mukana saamaamme huoltoon ja tukeen. Täällä on käynyt muitakin alan toimijoita, mutta olemme sanoneet heille "kiitos ei", Siljan Timberin toimitusjohtaja Jon Hansson sanoo.

Moran sahan tuotannosta 70 prosenttia on mäntyä ja 30 prosenttia kuusta. Merkittävän osan muodostavat jalostusteollisuuden asiakkaat mutta Siljan-konsernilla on myös omaa lattioiden ja paneelien jalostusta.
– Olemme havainneet elpymistä laadukkaaseen mäntyyn ja huolelliseen pintakäsittelyyn perustuvien tuotteidemme markkinoilla, mikä on positiivista. Kamarikuivaamot voivat käsitellä järeitä lankkuja, joissa pyrimme nostamaan kuivatusastetta. Puusepänkuivasta tavarasta voimme tehdä entistä enemmän mäntylattiaa, Jon Hansson toteaa.

Valutec arvostaa Siljan-konsernin osoittamaa luottamusta.
– Kyseessä on etulinjassa kulkeva konserni, jonka kanssa meillä on ollut etuoikeus tehdä yhteistyötä jo pitkään. On oikein ilahduttavaa, että he ovat jälleen valinneet meidät kumppanikseen tiellään kohti tulevaisuutta, sanoo Valutecin myyntipäällikkö Jon Lindberg.

 

Jaa Facebookissa