Uutiset

Timo Kanervasta Valutecin venäläisen yhtiön uusi toimitusjohtaja

Valutec on valinnut Timo Kanervan johtamaan Valutec LLC:tä, jonka toimipaikka on Pietarissa. Tätä ennen Kanerva toimi puu- ja paperiteollisuuden tarpeisiin teriä valmistavan TKM TTT:n toimitusjohtajana. Aiemmin Kanerva on työskennellyt muun muassa liiketoiminta-alueen johtajana kuivaamoita valmistavassa WSAB:ssä, jonka Valutec osti vuonna 2009.

– Olen aina ollut hyvin kiinnostunut puutavaran kuivaamisesta, joten kun minulle tarjoutui mahdollisuus työskennellä Valutecissa, päätin tarttua tilaisuuteen. On hyvin mielenkiintoista saada työskennellä sekä suomalaisten että venäläisten asiakkaiden kanssa, sanoo Timo Kanerva, joka on kouluttautunut puuinsinööriksi ja toiminut sen jälkeen yli 20 vuotta johtotehtävissä. 

TKM TTT:n toimitusjohtajana Kanervan tehtävänä oli saada yhtiö toipumaan toimintaan voimakkaasti vaikuttaneesta finanssikriisistä. Nyt Kanerva jättää taakseen yhtiön, jonka tulos on huomattavasti parempi. Muita merkittäviä työtehtäviä ovat olleet esimerkiksi Finnforestin Rengon sahan sahanjohtajajana työskentely sekä Versowoodin ja Ruukki Wood Oy:n myyntijohtajana toimiminen. 
– Timolla on pitkä kokemus työskentelystä Venäjällä, mutta hän tietää paljon myös suomalaisesta sahateollisuudesta kokonaisuutena. Uskon, että yhdessä Timon kanssa kehitymme taas lisää, sanoo Valutec Oy:n paikallisjohtaja Mikko Pitkänen.

Valutec LLC:n toimitusjohtajana Kanervan tärkein tehtävä on jatkaa työtä, jolla Valutecista pyritään tekemään tärkein yhteistyökumppani sekä puutavaran kuivaamiseen tarkoitettujen laitosten ja laitteiden johtava toimittaja.
– Investointi kuivauslaitteistoon vaikuttaa sahan toimintaan monien vuosien ajan. Se asettaa meille hyvin suuret vaatimukset jatkuvuuden kannalta. Valutec toimii aina pitkäjänteisesti, ja siinä minä haluan olla mukana, Timo Kanerva toteaa.

Jaa Facebookissa