Uutiset

Tulevaisuus taattu

Tärkeä näkökohta Valmatics 4.0:n laajassa kehitystyössä on ollut varmistaa pitkän aikavälin toimivuus. 
"Haluamme, että sahat vaihtavat Valmatics 4.0:aan siksi, että he näkevät etuja, jotka auttavat heitä kehittymään. Eikä niin, että ne pakotetaan siihen laitteistojen päivityksen vuoksi”, sanoo Valutecin automaatiopäällikkö Markku Hirvelä.

Tärkeä osa työtä uuden ohjausjärjestelmän parissa on ollut varmistaa yhteensopivuus sahojen PLC-yksikköjen kanssa, joissa Siemens hallitsee markkinoita. 
"Olemme käyttäneet paljon aikaa varmistaaksemme, että Valmatics 4.0 toimii sahoilla olemassa olevan laitteiston kanssa. Valmatics 4.0 on täysin yhteensopiva sekä Siemens PLC S7-300:n että uuden sukupolven S7-1500:n kanssa”, sanoo Markku.

Pitkät syklit
Valutecin ohjausjärjestelmäalustoilla on aina ollut pitkät markkinasyklit, esimerkiksi Valmaticsin ensimmäinen versio on ollut markkinoilla jo yli 15 vuotta. Sama pätee Siemensiin, jonka S7-300 on ollut 20 vuotta markkinoilla, ja seuraaja S7-1500, joka lanseerattiin pari vuotta sitten, on vasta nyt saanut jalansijaa sahoilla.
“Kun laitteisto toimii kunnolla, ei ole juurikaan syytä vaihtaa PLC:tä. Yhä useammat tulevat kuitenkin siirtymään S7-1500:aan, joten kehitystyössämme oli tärkeää varmistaa Valmatics 4.0:n tulevaisuus, niin että ohjausjärjestelmä toimii yhdessä vastaan tulevien ohjelmien ja laitteiden kanssa”, sanoo Markku.

Mukautettu uuteen todellisuuteen
Markku viimeisteli Valutecin S9000 -ohjausjärjestelmää aloittaessaan yrityksen palveluksessa vuonna 2002. Sittemmin hän on työskennellyt Valmaticsin ensimmäisen sukupolven parissa lähtölaukauksesta aina maaliin ja ollut liikkeellepanevana voimana Valmatics 4.0:n lanseeraukseen johtaneessa työssä. Hän uskoo eri sukupolvien ohjausjärjestelmien ratkaisseen aina tiettyjä ongelmia. 
"Ensimmäinen haaste oli kerätä erityyppiset prosessinohjausmenetelmät ja laitteistotuki samalle alustalle. Sen pohjalta olemme sitten jatkaneet, ja otamme nyt suuria askelia mukauttaaksemme ohjausjärjestelmää niin, että se vastaa tuleviin vaatimuksiin sahoilla.

"Kyse on sekä kuivaamon käyttäjän arjen muuttumisesta että siitä, että on pystyttävä tukemaan useita erityyppisiä puunkuivaamoja. Olemme todella ylpeitä ottamistamme askeleista, ja on hauskaa, että niin monet viimeisimmistä investoinneista sahoilla on tehty myös uuden sukupolven ohjausjärjestelmiin. Se on hyvä alku!

Lataukset

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa