Uutiset

Uuden sukupolven TC-kuivaamon lopullinen läpimurto – Valutecin historian suurin tilaus Venäjältä

Venäläinen ULK Group panostaa lähes 400 miljoonaa euroa yhteen nykyajan suurimmista sahainvestoinneista. Tavoitteena on yksi maailman suurimmista ja nykyaikaisimmista sahalaitoksista, jonka vuotuinen kapasiteetti on valmistuessaan vuonna 2023, yli 1 000 000 kuutiometriä valmista sahatavaraa ja 600 000 tonnia pellettejä. Valutec toimittaa ULK:lle kaiken vaadittavan kuivaamoteknologian, kaikkiaan kahdeksan 10-vaiheista, täysautomaattista, uuden sukupolven TC-kuivaamoa.

ULK valitsi Valutecin tähän vaativaan projektiin, koska ratkaisumme ovat oikea valinta eri puolilla maailmaa toimiville sahoille”, kertoo Valutec Oy paikallisjohtaja Mikko Pitkänen. Konserni työllistää 50 henkilöä vain ja ainoastaan puun kuivaamiseen keskittyvää asiantuntijaa. "Tehtävämme on helpottaa puutuotteiden käytön lisäämistä asiakkaiden markkina-alueilla. Meille on kunnia auttaa ULK Groupia optimoimaan kuivausprosessinsa. Tiedämme, että optimoinnilla on suuri merkitys jokaisen sahan kannattavuudelle."

Ennen lopullista päätöstä, ULK vertaili kuivaamotoimittajia perusteellisesti ja tutustui moniin referenssilaitoksiin.
"Tavoitteemme on rakentaa maailman nykyaikaisin saha. Onnistuminen edellyttää, että valitsemme toimittajiksi oman alansa teknologiajohtajat", sanoo ULK Groupin kehitysjohtaja Artem Samuhin.
"Valutecin jatkuva panostus tuotekehitykseen, innovaatioihin sekä heidän patenttinsa vakuuttivat meidät. He tarjosivat nykyaikaisimman ja tehokkaimman ratkaisun räätälöitynä tarpeisiimme. TC-kanavakuivaamot oli helppo valita ylivoimaisen kapasiteetin sekä kuivauslaadun ja Valmatics 4.0 -ohjausjärjestelmän joustavuuden ansiosta."

Valutec tarjoaa ainoana kuivaamotoimittajana maailmassa TC-kanavakuivaamoja. Niiden erilliset kuivausvyöhykkeet mahdollistavat suuren kapasiteetin, joustavuuden ja optimaalisen laadun.
"Harvoin saa mahdollisuuden osallistua upouuden, green-field, sahan rakentamiseen. Olemme ylpeitä saadusta tilauksesta ja siitä, että ULK panostaa voimakkaasti tulevaisuuden kuivausteknologiaan", sanoo Pietarissa toimivan tytäryhtiön Valutec LLC:n toimitusjohtaja Timo Kanerva.

Logistiikan ja turvallisuuden parantamiseksi ULK käyttää rimakuormien siirtämiseen suljettua traverssijärjestemää trukkien sijaan.
"Näin suuressa projektissa ei yksinkertaisesti ole varaa ottaa prototyyppien aiheuttamia riskejä. Valutecin kuormansiirtoratkaisut ja traverssijärjestelmät on havaittu toimiviksi. Niitä on asennettu hyvin tuloksin lukuisiin projekteihin ympäri maailmaa", Artem Samuhin sanoo. 

TC-kanavakuivaamoissa on Valutecin Valmatics 4.0 -ohjausjärjestelmä, jossa on integroitu simulaattori, joka mahdollistaa kapasiteetin, laadun ja energiankulutuksen samanaikaisen optimoinnin.
"Ohjaaminen on tärkeää monista syistä, ei vain laadun, energian ja kapasiteetin kannalta. Helppokäyttöisyys on yhtä tärkeää järjestelmän parissa päivittäin työskenteleville, joten olemme erittäin tyytyväisiä Valmatics 4.0 -järjestelmään", Samuhin sanoo.

ULK-konserni kuuluu Venäjän suurimpien sahakonsernien joukkoon. Konsernilla on neljä sahaa. Kun viides saha valmistuu, vuotuinen kokonaiskapasiteetti ylittää 2 350 000 kuutiometriä valmista sahatavaraa ja 900 000 tonnia pellettejä.  Jatkuvatoimisten, täysautomaattisten TC-kuivaamojen lisäksi saha investoi useisiin röntgentekniikkaan perustuviin tukkien ja sahatavaran lajittelu- ja mittausjärjestelmiin, uusimman sukupolven sahauslinjoihin nopeudeltaan jopa 200 m/min, samaan tekniikkaan perustuviin moderneihin ja tehokkaisiin lajittelulaitteisiin sekä erittäin laajamittaiseen pellettituotantoon. Uuden sahan voimanlähteenä toimiva lämpövoimalaitos tuottaa kaiken yrityksen tarvitseman lämmön ja sähkön. 

 

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa