Uutiset

Valutec esittelee sahoille uuden sukupolven älykkään ohjausjärjestelmän

Puutavaran kuivaus on yksi laadun kannalta kriittisistä prosesseista sahojen tuotannossa. Valutec tuo markkinoille Valmatics 4.0 -ohjausjärjestelmän, mikä tarkoittaa, että sahat ympäri maailman voivat nyt automatisoida ja optimoida kuivauksen kaikentyyppisissä kuivaamoissa. Prosessin korkea laatu varmistetaan simulaattorein, joihin on ladattu tietoja sadoistatuhansista mittauksista. Tämän ansiosta kuivausprosessien laskenta voidaan alusta loppuun suorittaa erittäin tarkasti.

"Sahoilla halutaan tehostaa toimintaa ja samalla varmistaa jokaisen tuotteen oikea laatu. Älykäs automaatio on tarpeen, ja olemmekin laittaneet paljon resursseja sen kehittämiseen. Valmatics 4.0 antaa kuivaamon hoitajalle kuivausprosessin optimointiin tarvittavan avun ja tuen. Tämä tuo monenlaisia etuja, kun kuivaamonhoitajat saavat enemmän aikaa laadun kannalta kriittisiin tehtäviin, kuten näytteenottoon ja valvontaan”, sanoo Valutecin automaatiopäällikkö Markku Hirvelä.

Valmatics 4.0 on tulosta yhtiömme harjoittamasta tutkimuksesta, kehityksestä ja vuoropuhelusta sahateollisuuden kanssa. Perustana on Valutecin itse kehittämä Valmatics-ohjausjärjestelmä, jonka lanseeraus aikanaan muutti tavan kuivata sahatavaraa tarjoten mahdollisuuden laadun, kapasiteetin ja energiankulutuksen samanaikaiseen optimointiin. 
“Alkuperäiseen Valmatics-järjestelmään perustuva 4.0-versio on myös seurausta siitä, että sahat näyttävät nyt erilaisilta kuin ennen. Meidän on pystyttävä sekä optimoimaan uudentyyppisten kuivaamojen, kuten TC-kanavakuivaamojen, kuivausprosesseja että hyödyntämään täysimääräisesti esimerkiksi liiketoiminta- ja kuormankäsittelyjärjestelmien tuottamaa tietoa. Näin edistämme osaltamme tuotantoketjujen kehitystä entistä vahvemmiksi ja laadultaan luotettavammiksi”, sanoo Valutecin Timo Kanerva.

Älykkäiden simulaattoreiden mahdollistama lisääntynyt automaatio on myös välttämätöntä, jotta saadaan täysimittainen hyöty yhä yleisemmistä TC-kanavakuivaamoista, joissa kuivaus voi tapahtua rinnakkain jopa kymmenellä eri vyöhykkeellä, joiden olosuhteet vaihtelevat mittojen ja kosteuden hajonnan suhteen.
"Siitä ei selvitä ilman automatisoinnin tarjoamaa järjestelmätukea. Meidän simulaattoreillamme laskelmista tulee erittäin tarkkoja. Se luo prosessiin turvallisuutta ja vähentää kuivaamonhoitajan työpaineita”, sanoo Timo.

Valmatics 4.0 on vastauksemme Teollisuus 4.0 -hankkeeseen, neljänteen teolliseen vallankumoukseen, jossa on kyse automatisoinnista, digitalisaatiosta ja älykkäistä tehtaista kauttaaltaan verkottunein tuotantoketjuin.
"Haluamme nähdä puun käytön lisääntyvän, ja silloin tulemme nopeasti tehokkuutta ja oikeaa laatua koskevaan kysymykseen. Näemme, että sahat tekevät uskomattoman paljon töitä markkinoidensa kehittämiseksi ja markkinaosuuksien ottamiseksi muilta materiaaleilta. Olemme ylpeitä saadessamme olla kumppani, joka mahdollistaa tämän kehityksen maailman johtavien kuivaamojen, ohjausjärjestelmien ja tuen avulla, sanoo Valutecin Paikallisjohtaja Mikko Pitkänen.

Lataukset

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa