Uutiset

Valutec lanseeraa uuden syöttöjärjestelmän

Tänä kesänä Valutec lanseeraa syöttöjärjestelmänsä kolmannen sukupolven. Kaikissa uusissa kuivaamomalleissa käyttöön otettava järjestelmä käsittää yli 50 parannuskohtaa.
– Pyrimme kaiken aikaa kehittämään tuotteitamme ja tarjontaamme, ja uusi kuormansiirtojärjestelmä on yksi osa tätä työtä, sanoo Valutecin tekninen johtaja Ulf Wikberg.

Parannuksista huomattakoon muun muassa entistä vahvempi ja suojatumpi syöttökuljetin turvallisuutta parantavat sähkökäyttöiset pysäyttimet sekä uudet siirtomahdollisuudet lastauksessa ja purussa. Uusi kuormansiirto sisältää myös vaunujen sivuttaissiirron, sovitukset nykyisiin siirtovaunujärjestelmiin, käyttöjen optimoinnin toiminnan ja käyntivarmuuden kannalta, entistä kompaktimman muotoilun sekä paremmin suojatut käyttöasemat lastaus- ja purkupäässä.
– Lisäparannusten saaminen kuivaamojen työympäristöön on ollut tärkeä osa kehittämistyötämme, Ulf selostaa.

Uuden syöttöjärjestelmän myötä TC-kuivaamot ja leveät kanavakuivaamot varustetaan hydraulisella tankosyötöllä, joka on Valutecin kehittämä patentoitu ratkaisu.

Käytöt ovat taajuusohjattuja ja integroituja antureihin ja kuivaamon turvajärjestelmään.
– Ne olemme tietenkin jälleen sijoittaneet kuivaamon sisällä olevan vaativan ympäristön ulkopuolelle, aivan kuten ennenkin. Aikaisempaa kuormansiirtoamme käyttäneille näky on tuttu, sillä kehitystyö on jatkoa aiempien sukupolvien järjestelmistä, Ulf sanoo.

Kuormansiirron valvontaan ja ohjaukseen käytettävä järjestelmä tulee Siemensiltä, ja se kommunikoi Valmaticsin kanssa.

Jaa Facebookissa