Uutiset

Valutec ottaa tärkeällä tilauksella lisää jalansijaa Yhdysvalloissa

Valutec toimittaa jälleen TC-kanavakuivaamon Pohjois-Amerikkaan. Asiakas on sahakonserni Pleasant River, joka on jo aiemmin hankkinut Valutecilta TC-kanavakuivaamot kahdelle sahalleen. Nyt se ostaa samanlaisen kuivaamon myös kolmannelle sahalleen Enfieldiin, joka sijaitsee Yhdysvaltain koillisosassa Mainen osavaltiossa.
– Tämä osoittaa, että kuivausteknologiamme on erittäin kilpailukykyinen myös pohjoisamerikkalaisilla sahoilla. On erityinen kunnia, että Pleasant River valitsee jälleen Valutecin. He tekevät valintansa sen perusteella, miten he ovat nähneet kuivaamojemme toimivan heidän käytössään, joten tämä on tietysti mukava signaali Yhdysvaltain ja Kanadan markkinoille, Valutecin paikallisjohtaja Mikko Pitkänen sanoo.

Pleasant Riverin tilaaman TC-kanavakuivaamon vuosikapasiteetti tulee olemaan
70 000 kuutiometriä, ja kuivaamo toimitetaan Enfieldissä sijaitsevalle sahalle, jonka rakentaminen aloitettiin muutama vuosi sitten. Enfieldissä sahattu puutavara on kuivattu aiemmin Pleasant Riverin yksikössä Doverissa Mainessa, mutta yrityksen tuotteiden kysynnän kasvettua tälle pieniin dimensioihin erikoistuneelle sahalle on nyt päätetty hankkia oma kuivaamo.
– Saimme tarjouksia myös muilta toimittajilta, mutta päätös ei ollut lopulta vaikea. Olemme erittäin tyytyväisiä Doverissa ja Jackmanissa toimivien sahojemme TC-kanavakuivaamoihin ja halusimme jatkaa yhteistyötä Valutecin kanssa, sanoo Pleasant Riverin omistajiin kuuluva Jason Brochu.

Valutec on maailman johtava kanavakuivaamojen toimittaja, ja sen TC-mallista on tullut menestys markkinoilla ympäri maailman. TC-kanavakuivaamoille ovat tunnusomaista korkea kapasiteetti ja laatu yhdistettynä joustavuuteen sekoittaa eri dimensioita, mikä luo edellytykset korkean käyttöasteen saavuttamiselle.
– Tämä on nopeampi ja parempi tapa kuivata puutavaraa, etenkin laadun ja energiankulutuksen osalta. Kattilan tasainen kuormitus on erittäin suuri etu, Jason Brochu sanoo.

Enfieldiin rakennettavaa TC-kanavakuivaamoa tullaan käyttämään palsamipihtan kuivaamiseen 15 prosentin loppukosteuteen, ja se on jaettu viiteen kaksoisvyöhykkeeseen. Kuivaamo varustetaan Valutecin Valmatics 4.0 -ohjausjärjestelmällä, ja sen asennus on määrä aloittaa vuoden 2022 toisella neljänneksellä.
– Tulemme investoimaan myös uuteen kattilalaitokseen, jolla on riittävästi tehoa pyörittämään kahta tämäntyyppistä kanavakuivaamoa. Hankimme myös ehkä vielä yhden Valutec-kuivaamon parin vuoden sisällä, Jason Brochu sanoo.

Valutec rakensi ensimmäisen modernin TC-kanavakuivaamon Ruotsiin yli kymmenen vuotta sitten. Sen jälkeen yritys on toimittanut niitä monille johtaville sahoille ja sahakonserneille ympäri maailman.
– Saamme tällä hetkellä paljon kyselyitä Yhdysvalloista ja Kanadasta ja katsomme tulevaisuuteen erittäin valoisin mielin. Suuri osa menestyksestämme perustuu siihen, että olemme kehittyneet yhdessä sahojen kanssa ja nähneet, mitä haasteita niiden täytyy ratkaista jokapäiväisessä toiminnassaan. Se on vienyt eteenpäin kuivaamomalliemme ja ohjausjärjestelmämme kehitystä. On upea tunne nähdä, miten merkittävällä tavalla voimme auttaa asiakkaita, jotka haluavat hyödyntää ja kehittää puutuotteiden käyttöä eri puolilla maailmaa, Mikko Pitkänen sanoo.

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa