Uutiset

Valutec Oy:n kanavakuivaamoja myyty jo toistakymmentä

Valutecin valloitukset sahateollisuusmarkkinoilla jatkuvat. Yritys on äskettäin myynyt kanavakuivaamot UPM:n Alholman sahalle ja Nordwoodille Viroon.

– Olemme vuoden aikana myyneet kaikkiaan yhdeksän kanavakuivaamoa suomalaisille sahoille ja nyt kaksi myös Baltiaan. Tämä osoittaa sekä tämän tyyppisten laitosten kysynnän kasvua että vahvaa tulevaisuudenuskoa alalla, sanoo Valutec Oy:n paikallisjohtaja Mikko Pitkänen.

Viime kesänä Valutec otti ensimmäiset askeleensa latvialaismarkkinoilla, kun perheomisteinen Kurekssin saha investoi TC-kanavakuivaamoon, jonka kapasiteetti oli 50 000 kuutiometriä. 

Valutec vahvistaa jalansijaansa Baltian markkinoilla solmimalla sopimuksen virolaisen sahateollisuuskonsernin Nordwoodin kanssa. Yhtiö on investoinut Viiratsin sahalle toimitettavaan FB-kanavakuivaamoon, jossa on tilaa 18 sahatavarakuormalle. Kuivaamotoimitukseen sisältyvät painoraamit, lämmön talteenottojärjestelmä ja Valutecin patentoitu vaunusyöttöjärjestelmä. Vuotuiselta kapasiteetiltaan 50 000 kuutiometrin laitteisto on määrä ottaa käyttöön maaliskuussa 2018.

 – Nordwoodin suunnitelmissa on kapasiteetin kasvattaminen. Olemme ylpeitä päästessämme tukemaan heitä tässä työssä ja kehittämään sekä kuivausprosessia että kapasiteettia, Mikko Pitkänen toteaa.

 Valutecin vuoden suurin kauppa on Keitele Timberin suurinvestointi Alajärven sahalle toimitettavaan kuuteen uuteen kuivaamoon, jotka ovat kokonaiskapasiteetiltaan 300 000 kuutiometriä. Sitä ovat seuranneet Valutecin toimitukset Iisalmen Sahoille ja myös UPM-konserniin, joka investoi Alholman sahan OTC-kanavakuivaamoon. Kaikkiaan 16 sahatavarakuorman kuivaamon varusteluun kuuluvat mm. painoraamit ja lämmöntalteenottojärjestelmä.

 – Kaupat ovat osoitus siitä, että meidän ohjausjärjestelmämme ja laitoksemme vastaavat sahojen tarpeita. Toimimme laajenevilla markkinoilla, jotka asettavat meille toimittajille korkeat vaatimukset. Sen vuoksi on erityisen ilahduttavaa, että olemme saaneet näitä luottamuksen osoituksia niin Suomessa kuin Baltiassakin, Mikko Pitkänen sanoo.

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa