Uutiset

Valutec toimittaa kuivaamoja yhdelle Euroopan moderneimmista liimapuun tuottajista

Itävaltalainen Hasslacher on investoinut kahteen ruotsalaisen Valutecin valmistamaan kanavakuivaamoon, jotka asennetaan Sachsenburgin liimapuutehtaalle Kärnteniin.
– Meillä on tarvetta lisätä kuivauskapasiteettia ja kuivauksen laatua tavoitekosteuden täsmällisyyden ja halkeamien vähentämisen osalta.  Valutec tarjosi parasta kokonaisratkaisua, sanoo Hasslacherin tekninen johtaja Michael Fercher.

Hasslacher on perheomisteinen sahateollisuuden konserni, jolla on seitsemän laitosta kolmessa eri maassa. Investointi kasvattaa kapasiteettia Sachsenburgissa, yhdessä Euroopan moderneimmista liimapuutehtaista, noin 320 000 m3:stä runsaaseen 400 000 m3:iin vuodessa.  
– Hasslacher keskittyy vahvasti laatuun, ja kaiken kattava laatuajattelumme rakennusmateriaaleista aina kuivauksen ohjaukseen oli tärkeimpiä syitä valinnallemme, sanoo Valutecin toimitusjohtaja Robert Larsson.

Valutecin kuivaamoja tullaan käyttämään yksinomaan keskitavaran kuivaukseen 12 prosentin tavoitekosteuteen.
– Uuden sukupolven kanavakuivaamomme sopivat hyvin Hasslacherin tarpeisiin, koska niissä yhdistyvät suuri kapasiteetti ja täydellinen laatu ja ne soveltuvat parhaiten juuri Hasslacherin mittoihin ja eräkokoihin, Robert Larsson toteaa.

Ruostumattomasta teräksestä rakennettavat kanavakuivaamot varustetaan painoraameilla, joilla minimoidaan ylimmän sahatavarakerroksen muodonmuutokset, ja Valutecin lämmön talteenottojärjestelmällä. Lisäksi toimitukseen sisältyy Valmatics-ohjausjärjestelmä. Kuivaamot toimitetaan ja asennetaan  kevään ja kesän aikana ja otetaan käyttöön syyskyyn 2016 puolivälissä.

Kanavakuivaamoteknologia on yhä suhteellisen tuntematonta Keski-Euroopassa, mutta viime vuosina Valutec on tehnyt sinne koko joukon onnistuneita toimituksia.
– Kanavakuivaamojemme kysynnän kasvu perustuu osin omaan määrätietoiseen panostukseemme, osin siihen, että keskieurooppalaiset sahat ovat tulleet entistä laatutietoisemmiksi ja asettavat toimittajilleen yhä kovempia vaatimuksia, Robert Larsson selostaa.

Ennen valintaa Hasslacher vieraili useilla laitoksilla arvioimassa niin Valuteciä kuin muitakin puutavarakuivaamojen toimittajia.
– Yhteistä kaikille Valutecin laitoksille oli, että tuotanto sujui kitkattomasti, ja käyttäjien suhtautuminen oli erittäin positiivista. Sen vuoksi Valutec vaikutti varmalta valinnalta toimittajaksi, toteaa Michael Fercher lopuksi.

Jaa Facebookissa