Uutiset

Valutec varustaa Luvian Sahan tulevaisuutta varten

Valutec modernisoi Suomen suurimpiin yksityisiin sahoihin kuuluvan Luvian Sahan kolme kanavakuivaamoa. Mittava projekti saadaan täysimääräisesti päätökseen kesällä 2020.
– Investoinnilla vastaamme asiakkaidemme kysyntään sekä kapasiteetin lisääntymisen että aiempaa paremman kuivauslaadun myötä. Investoinnilla on myös muitakin myönteisiä vaikutuksia, kuten energiankäytön tehostuminen sekä toimintaympäristön työturvallisuuden parantuminen, sanoo Luvian Sahan toimitusjohtaja Veli-Matti Puuska.

Projekti käsittää monia osa-alueita uusista pattereista, puhallinseinistä, lämmön talteenotoista, kuormansyötöistä aina elektroniikan ja lämpötilan mittauksen uudistamiseen.
– Modernisoinnin valinta on viisas ja pitkäkestoinen investointi silloin, kun sahalla on käytössä hyvät kuivaamorakennukset, joihin moderni tekniikka voidaan asentaa tehokkaasti. Luvialla tämä asia on kunnossa ja odotamme innolla projektia, sekä sitä, että voimme auttaa heitä tässä tulevaisuuspanostuksessa, Valutec Oy:n paikallisjohtaja Mikko Pitkänen sanoo.

Luvian Sahan ja Valutecin pitkä yhteistyö helpotti toimittajan valintaa Luvialla.
– Tiedämme, että Valutecissa pyritään jatkuvasti innovatiivisuuteen ja että sillä on kaikessa toiminnassaan pitkän aikavälin näkökulma. Valutec on myös vakaa ja luotettava kumppani, josta on kehittynyt kärkiyritys puunkuivauksessa. Tiedämme myös, että yritys suorittaa toimitukset erittäin täsmällisesti, oikea-aikaisesti ja oikealaatuisina, Veli-Matti Puuska sanoo. 

Luvian Sahan vuosituotanto on noin 315 000 m3 ja liikevaihto noin 85 miljoonaa euroa. Suurin osa yrityksen tuotteista menee vientiin, tuotevalikoiman kattaessa sekä sahatavaran että jatkojalostetun puutavaran. 
– Puutuotteiden käyttö sitoo erinomaisesti hiilidioksidia. Kestävästä kehityksestä tulee entistä tärkeämpää, mikä tulee edistämään puutavaratuotteiden suosion kasvua ja kysyntää. Katsomme positiivisesti tulevaisuuteen, Veli-Matti Puuska sanoo.

Projekti käynnistyy Luvian sahalla elokuussa 2020.Kyseessä on yhteistyöprojekti, jossa Luvia huolehtii itse kuivaamojen ulkoisista kunnostustöistä ja Valutec keskittyy teknisiin koneenosiin. 

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa