Uutiset

Valutecin TC-kanavakuivaamoille läpimurto Pohjois-Amerikassa

Yhdysvaltojen koillisosan Mainessa toimiva Pleasant River investoi ensimmäisenä pohjoisamerikkalaisena yrityksenä Valutecin TC-kanavakuivaamoihin. Valutec on Euroopan johtava puutavaran kuivauksen kokonaisratkaisujen tarjoaja. Valutec on historiansa aikana toimittanut yli 4 000 puutavarakuivaamoa sahoille ympäri maailman, ja uuden kaupan myötä TC-kanavakuivaamoja on pian käytössä kolmessa maanosassa.

– Kävimme useilla ruotsalaisilla sahoilla, joille Valutec on toimittanut laitteistoja, ja niiden yksityiskohdat, rakenteen laatu ja energiatehokkuus ylittivät suuret odotuksemme. Päätös oli lopulta helppo. Valutecin tuotteen ansiosta hyppäämme kuivaustekniikan eturiviin koko Pohjois-Amerikassa, toteaa Pleasant Riverin omistaja Jason Brochu.

Pleasant River -sahakonserni toimii lähinnä kotimaan markkinoilla, ja kaksi kanavakuivaamoa tulee käyttöön kahdella eri sahalla.
– Kasvatamme parhaillaan kapasiteettiamme, ja nämä kuivaamot vastaavat tätä tarvetta. Olemme tehneet perusteellisen arvion, jossa keskityimme laitoksen laatuun, kuivauksen laatuun, energiatehokkuuteen ja hintaan, Jason Brochu kertoo.

Valutecille kauppa on uusi askel kohti asemaa maailman johtavana puutavaran kuivauksen kokonaisratkaisujen tarjoajana. Maailmanlaajuisilla markkinoilla Valutec on ollut pitkään toimija, joka on investoinut eniten sekä kuivaamoja että ohjausjärjestelmiä koskevaan tutkimukseen ja kehitykseen. TC-kanavakuivaamo ei poikkea linjasta:
– Teknisen harppauksen taustalla on tuhansia kehitystunteja. Olemme tutkineet, arvioineet, testanneet ja keksineet uudelleen kaikki osat puutavarakuivaamosta, jota käytettiin ensimmäisessä muodossaan jo vuonna 1927. On innostavaa nähdä, että työ kannattaa, ja näemme nyt, että suuntamme on ollut oikea, toteaa Valutecin paikallisjohtaja Mikko Pitkänen.

Kuusi vuotta sitten otettiin käyttöön ensimmäinen uuden sukupolven TC-kanavakuivaamo SCA Bollstan sahalla Ruotsin Kramforsin lähistöllä. Kehittämämme ilmastonohjaus, jonka avulla saha voi valita vapaasti kuivattavan puutavaran mitat, on herättänyt paljon huomiota alalla, ja sitä on myyty viime vuosina paljon. Viimeksi kuluneen vuoden aikana kuivaamoja on otettu käyttöön tai myyty asiakkaille kaikkialla Euroopassa ja Venäjällä. Asiakkaiden joukossa on useita johtavia sahakonserneja. Niistä suurin on saksalainen Holzwerke Ladenburger, jonka vuosituotanto on kaikkiaan yli 800 000 kuutiota.
– Tekninen harppaus on muuttanut useiden sahojen toimintamallia. Joustavuus tuo suuria etuja muun muassa sahan suunnitteluun. Sahamarkkinat ovat kovat ja marginaalit tiukkoja, ja kaikki hakevat tehokkuuden ja laadun optimaalista yhdistelmää, Mikko Pitkänen selittää.

TC-lyhenne tarkoittaa poikittaiskiertoa (tvärcirkulation), jossa puutavarapaketti syötetään pitkittäin kuivaamon vaiheisiin, joilla ilma kiertää poikittain kanavan pituussuuntaan nähden.

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa