Uutiset

Vida Alvesta investoi jälleen Valutecin kanavakuivaamoon

– Meillä on jo ennestään erittäin hyviä kokemuksia yhteistyöstä Valutecin kanssa. He ovat osaavaa väkeä ja heiltä saa hyvää tukea. Emme nähneet mitään syytä vaihtaa toimittajaa, sanoo Vida Alvestan toimitusjohtaja Christian Drott.

Vida Alvesta on päättänyt investoida Valutecin kanavakuivaamoon. Kyseessä on lyhyen ajan sisällä jo toinen Valutecin ja Vida Alvestan välinen kauppa. Viisi vuotta sitten yhtiö päätyi samantyyppiseen kuivausratkaisuun. Investointi lisää Vida Alvestan kuivauskapasiteettia noin 175 000 m3:stä 225 000 m3:iin ja auttaa samalla tasaamaan tuotantoa ja helpottamaan varastonkäsittelyä.

– Meillä on jo ennestään erittäin hyviä kokemuksia yhteistyöstä Valutecin kanssa. He ovat osaavaa väkeä ja heiltä saa hyvää tukea. Emme nähneet mitään syytä vaihtaa toimittajaa, sanoo Vida Alvestan toimitusjohtaja Christian Drott.

Toimitettava laitos on 2-vaiheinen FB-kanavakuivaamo, mikä tarkoittaa, että kuivaus tapahtuu kahdessa erillisessä vaiheessa. Ensimmäisen vaiheen nopean kosteutuksen ansiosta kuivumisesta aiheutuvan halkeilun riski sisäänsyötössä pienenee. Toinen vaihe toimii tasausvaiheena, joka pienentää kosteuden hajontaa. Kanavakuivaamo on varustettu Valutecin Valmatics-ohjausjärjestelmällä, ja sitä tullaan käyttämään ainoastaan kuusipuun kuivaamiseen 18 prosentin tavoitekosteuteen.

– Toisen FB-kuivaamon valinta oli melko itsestään selvä. Kanavakuivaamon logistiikka on sujuvaa, ja nykyinen FB-kuivaamomme on toiminut ongelmitta ilman käyntihäiriöitä. Uuden kuivaamon sijoittaminen vieretysten nykyisen kanssa on taloudellisesti kannattava ratkaisu molemmille osapuolille, Christian sanoo.

Vida on Ruotsin suurin yksityisessä omistuksessa oleva sahakonserni. Henkilöstön määrä on noin 950, ja tuotantolaitoksia on 18, joista yhdeksän on sahoja. Tuotanto on pääasiassa rakennuspuuta, jota toimitetaan lukuisille erilaisille markkinoille. Noin 85 prosenttia tuotannosta menee vientiin: Eurooppaan, USA:han, Australiaan, Afrikkaan ja Aasiaan.

– On mukavaa, että saamme jälleen olla mukana edistämässä Vida Alvestan kehittymistä. Tunnemme toisemme hyvin, ja odotamme yhteistyön Vidan kanssa jatkuvan hyvänä, Valutecin toimitusjohtaja Robert Larsson toteaa.

Kanavakuivaamo toimitetaan ja asennetaan syksyn aikana ja otetaan käyttöön marraskuussa. Vida Alvestassa on jo ennestään kymmenen kamarikuivaamoa ja yksi Valutecin kanavakuivaamo.

Jaa Facebookissa