Uutiset

Virstanpylväs Valutecille - Pohjois-Amerikan ensimmäinen kuivaamo otettu käyttöön

Äskettäin ensimmäiset rimakuormat syötettiin Pleasant River -sahakonsernin uuteen TC-kanavakuivaamoon Mainen osavaltiossa Yhdysvalloissa.

- Virstanpylväs meille, toteaa Valutecin toimitusjohtaja Robert Larsson.

Valutecin TC-kanavakuivaamo on menestynyt maailmanmarkkinoilla ja mallia on myyty Euroopassa ja Venäjällä. Viime keväänä Pleasant River -sahakonserni tilasi kaksi TC-kanavakuivaamoa sahalaitoksilleen Jackman-Moose Riveriin ja Dover Foxcroftiin Yhdysvaltojen koillisosaan.

Kuivaamojen, joiden kapasiteetti on yli 200 000 kuutiometriä, asennus aloitettiin keväällä. Valutecin projektipäällikkö Mattias Henriksson on johtanut työtä paikan päällä yhdessä amerikkalaisen asennusryhmän kanssa.

- Toimitukset muihin maihin ja työskentely paikallisten asennusryhmien kanssa on osa jokapäiväistä elämäämme. Olemme saaneet paljon kokemusta hankkeista muista maista ja tiedämme mitä se vaatii suunnittelulta ja logistiikalta sekä paikan päällä tehtäviltä töiltä. Mutta se on erityistä, kun kyse on ensimmäisestä projektista uudella mantereella, Robert Larsson sanoo.

Pleasant River on neljännen sukupolven perheomistuksessa oleva saha, joka tuottaa vuosittain noin 250 000 kuutiometriä rakennuspuuta kotimarkkinoille. Valutecin kahden TC-kanavakuivaamon investoinnin tarkoituksena on lisätä tuotantokapasiteettia 50 prosentilla tulevina vuosina.

Kauppa Pleasant Riverin kanssa tarkoittaa, että Valutec on ottanut uuden askeleen Pohjois-Amerikan markkinoille toimiston perustamisen jälkeen Vancouveriin kolme vuotta sitten.

- Se, että meillä on nyt kuivaamo toiminnassa Pohjois-Amerikassa, on meille iso askel eteenpäin. Referenssiprojektit ovat tärkeitä ja TC-kanavakuivaamo on kapasiteetin, joustavuuden ja laadun suhteen ainutlaatuinen. Lisäksi on paljon helpompaa saada asiakkaat käymään toisessa valtiossa kuin täysin eri mantereella, Robert Larsson sanoo.

Lataukset

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa