Uutiset

Voma ja Westas Pihlava investoivat kuivaamoihin

Valutec on saanut tehtäväksi toimittaa kuivaamot kahdelle maineikkaalle länsisuomalaiselle sahalle. Kyseessä ovat Voma Oy ja Westas Pihlava, joista Voma investoi kolmeen kamarikuivaamoon ja Westas Pihlava FB-kanavakuivaamoon. Kuivaamot otetaan käyttöön alkuvuodesta 2017.

– Valutec on kokenut toimittaja. Tämän investoinnin myötä saamme käyttöömme hyväksi havaittuja ratkaisuja sekä uusimman teknologian, sanoo Voma Oy:n toimitusjohtaja Pekka
Luoma.

Saha sijaitsee lähellä Parkanoa ja toimi aiemman omistajan aikana nimellä Marjolahden saha, kunnes sen toiminta päättyi vuonna 2008. Toimintaa on jatkettu osana piharakentamiseen erikoistunutta Luoman-konsernia. Nyt konserni jatkaa panostusta investoimalla kolmeen kamarikuivaamoon. Kuivaamoissa on painoraamit, ja ne on mitoitettu kuivaamaan 32–50 mm:n mäntykeskitavaraa. Kokonaiskapasiteetti on keskimäärin 20 000 kuutiometriä vuodessa.
– Meille on myös tärkeää, että Valutecilla on palvelua Suomessa. Pekka Luoma kertoo.

Toinen kesän aikana varmistunut kauppa solmittiin Westasin Pihlavan sahan kanssa. Pihlava sijaitsee lähellä Poria, reilun tunnin ajomatkan päässä Parkanosta ja Vomasta.
– Pihlava valitsi FB-kanavakuivaamon, jonka kapasiteetti on noin 55 000 kuutiometriä vuodessa. Tavoitteena on käynnistää kuivaamo ensi vuoden tammikuussa, aivan kuten Vomassakin, kertoo Valutec Oy:n paikallisjohtaja Mikko Pitkänen.

Westasin kanssa tehtyyn kauppaan sisältyy myös Valutecin ohjausjärjestelmän Valmaticsin asennus kymmeneen sahan nykyiseen kuivaamoon. Pihlava on yhdessä Raunion kanssa kuulunut vuodesta 2013 samana vuonna perustettuun Westas Groupiin, jonka omistavat toimitusjohtaja Pekka Kopra ja A. Ahlström Kiinteistöt Oy.
– Sekä Pihlavalla että Vomalla on pitkät perinteet ja arvostamme mahdollisuutta saada vaikuttaa yritysten tulevaan kehitykseen. Kuivaamolaitteisiin investoiminen on aina pitkäjänteistä, ja samalla on jatkuvasti hiottava työskentelytapoja. Siinä Valmatics on hyvin tehokas työkalu, Mikko Pitkänen sanoo.

Jaa Facebookissa