Uutiset

Westas valitsi Valutecin toimittajakseen investoidessaan kahdelle sahalleen

Suomalainen sahakonserni Westas hankkii Valutecilta kolme trukilla täytettävää kamarikuivaamoa Raunion sahalle ja yhden FB-kanavakuivaamon Pihlavaan. Samalla Westas päivittää kaikkien kuivaamoiden ohjausjärjestelmäksi Valmatics 4.0:n. Investointien avulla Westas voi kasvattaa tuotantoaan.
- Valutec tunnetaan laadusta ja käytämme jo monia heidän kuivaamoitaan laitoksissamme. Odotamme myös innolla ohjausjärjestelmien päivitystä. Kuivausprosessin korkea laatu taataan simulaattorin avulla”, Westas Groupin toimitusjohtaja Pekka Kopra sanoo.

FB-kanavakuivaamon kapasiteetti on noin 50 000 kuutiometriä vuodessa, kun taas kamarikuivaamojen kokonaiskapasiteetti on noin 30 000 kuutiometriä vuodessa. Ne ovat tärkeitä lisäyksiä sahoille, jotka tuottavat tällä hetkellä yhteensä noin 450 000 kuutiometriä puutuotteita. Investointien jälkeen sahojen tuotantokapasiteetti on yhteensä noin 540 000 kuutiometriä.
– Kuivaus on ollut tuotantomme pullonkaula, ja meillä on runsaasti kysyntää kaikilla markkinoilla. FB-kanavakuivaamoilla saamme tehokkuutta monien suurimpien volyymituotteidemme kuivaamiseen, kun taas kamarikuivaamoita käytetään useisiin erikoistuotteisiimme”, Pekka Kopra sanoo.

Tilaus on jatkumoa Valutecin monille viime vuosien toimituksille Westas Groupille.
– Meille on eduksi olla mukana heidän kehityksessään ja auttamassa kuivaamoiden seuraavaan vaiheeseen siirtymisessä. On myös hienoa, että Valmatics 4.0 on otettu markkinoilla niin hyvin vastaan ja että monet suomalaiset sahat ovat päättäneet siirtyä uuteen ohjausjärjestelmään”, Valutecin Suomen paikallisjohtaja Mikko Pitkänen sanoo.

Valutec kehittää jatkuvasti sekä kuivausmalleja että ohjausjärjestelmiä. Valmatics 4.0 -ohjausjärjestelmä on tämän työn tulos ja sitä käytetään jo useissa sadoissa kuivaamoissa ympäri maailmaa. Järjestelmän avulla kuivausprosessi voidaan automatisoida ja optimoida kaikentyyppisille kuivaamoille. Sisäänrakennetun simulaattorin avulla käyttäjä voi myös optimoida prosessin huomioiden sekä laadun, kapasiteetin että energian. Se parantaa prosessia sahoilla, joille koittaa puutuotteiden voimakkaan kysynnän aika.
– Puurakentaminen kasvaa ja pohjoismaisille puutuotteille on runsaasti kysyntää maailmanmarkkinoilla. Hinnat kehittyvät tällä hetkellä voimakkaasti yli vuoden suhteellisen vakauden jälkeen", Pekka Kopra sanoo.

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa