Uutiset

Yhdessä menestykseen

Me kaikki, jotka työskentelemme puun käytön lisäämiseksi, elämme jännittäviä ja innostavia aikoja. Kaikki suuret markkina-alueet näyttävät vahvoilta, ja kestävän kehityksen painoarvon kasvaessa puulla on hyvät edellytykset vallata lisää jalansijaa monilla segmenteillä.

Tätä kehitystä haluamme edesauttaa parhaamme mukaan. Toimittajana haluamme tarjota ennen kaikkea puutavaran kuivauksen kokonaisratkaisuja, jotka on räätälöity puutavaran käyttötarkoituksen mukaan – olipa kyse CLT-ratkaisuista tai liimapuisten rakenneosien jatkojalostuksesta, yksinkertaisemmasta rakentamisesta tai sisätiloihin liittyvistä sovelluksista.

Tiivistettynä kyse on oikeasta laadusta käyttötarkoituksen mukaan.

Kun materiaalina on puu, jonka tärkeät ominaisarvot, kuten kosteuspitoisuus, voivat vaihdella voimakkaasti, meidän on uudistettava jatkuvasti ajatteluamme ja haastettava itsemme parantamaan laitteistoja ja ohjausjärjestelmiä entisestään.

TC-kanavakuivaamo on tästä oivallinen esimerkki. Kehitysjohtajamme Thomas Wamming löysi asiakkaamme Setran kautta Sågverksnytt-julkaisun vanhan numeron vuodelta 1985. Siinä kerrottiin laitteistosta, joka on voinut olla kaikkien aikojen ensimmäinen TC-kanavakuivaamo – ja joka oli käytössä jo vuonna 1927!

Perusajatus on sama kuivaamotyypissä, joka herättää nyt mielenkiintoa kautta maailman. Siinä puutavarapaketit syötetään pitkittäin kuivaamon läpi, ja ilma kiertää poikittain kanavan pituussuuntaan nähden. Tekniikka ja ohjaus ovat tietenkin aivan muuta kuin lähes vuosisata sitten. Työskentelemme pitkäjänteisesti, ja haluamme aina kuunnella ja keskustella haasteista, joita kohtaatte päivittäisessä työssänne. Uskomme, että niin voimme parhaiten käyttää osaamistamme ja kokemustamme.

Valutec on hiljattain tehnyt sopimuksen ensimmäisen TC-kanavakuivaamomme toimittamisesta Pohjois-Amerikkaan Pleasant River -sahakonsernille Yhdysvaltain Maineen. Tämä antaa lisäuskoa investointeihimme ja työskentelytapaamme, jossa tiivis yhteistyö niin käyttöhenkilöstön kuin sahan johdonkin kanssa on erittäin tärkeää.

Olemme ylpeitä tästä.

Hyvää kesää!

Terveisin

Mikko Pitkänen

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa